A Heartbreak High, azaz a Szívtipró gimi című sikeres YA-vígjáték-dráma  rebootja, Az összetört szívek gimije (Szívtipró gimi) visszatér a Netflixre a harmadik és egyben utolsó évaddal.

A megújítás a sikeres második évadot követi, amely április 11-én jelent meg. Ausztráliában - innen származik az első és most az új verzió is -  az első helyen debütált, és három egymást követő héten keresztül a streamingszolgáltató globális TOP10-es angol tévésorozat-listáján maradt.

Egy kis történelem

A sorozat az ausztrál televíziózás egyik ikonikus darabjának újragondolása, amelyet először 1994 és 1996 között játszottak a Network Ten csatornán. Egy második szériát 1997 és 1999 között játszott az Australian Broadcasting Corporation, egy olyan változatban, amelyet részben a BBC finanszírozott.

A Fremantle Australia és a holland NewBe cég készítette az új sorozatot, miután megvásárolta a jogokat Brian Abeltől, az eredeti sorozatot létrehozó és gyártó néhai Ben Gannon partnerétől.

A sorozat, amely egy multikulturális sydney-i iskola diákjainak és dolgozóinak életét követi nyomon, maga is a The Heartbreak Kid, azaz Szívtipró kölyök című 1993-as ausztrál film spin-offja volt. Az pedig egy 1987-es színpadi darabból indult.

Az újraindított sorozat 1. évada 2022 szeptemberében debütált. A második évadot egy hónappal később, 2022 októberében jelentették be.

A popkulturális visszhang

A sorozat a közösségi médiában is jelentős győzelmet aratott. A sorozat fejlődő szerelmi háromszögei, új diákjai és ikonikus egysorosai miatt a #HeartbreakHigh hashtag több mint 2 milliárd megtekintést ért el a TikTok-on.

A 3. évad

A 3. évadban a tehetséges szereplők és alkotók "újra összeállnak" Sydneyben a Hartley gimi utolsó évadára - közölte a Netflix. De nem közölt további részleteket a szereposztásról, a gyártási ütemtervről vagy a megjelenési dátumról.

A 2. évad nyitva hagyott szálai és az alkotók reményei 

"Soha nem kapta meg a levelet - de most már láthatjuk, mi történik ezután" - mondta a Netflix ANZ tartalomért felelős igazgatója, Que Minh Luu, utalva a második évad rejtélyes befejezésére.

"A Szívtipró gimi utolsó évaddal való megújítása nagy büszkeség számunkra a Netflixnél. Öröm volt együtt dolgozni a kedvenc ausztrál YA-sorozatunk [young adult] mögött álló, kreatív elmékkel, és elhozni a történeteinket, a kultúránkat és a bennük rejlő vicceket a rajongóknak itthon és szerte a világon. Találkozunk a muck-up dayen." - fűzte hozzá Luu.

Carly Heaton, a Fremantle forgatókönyvekért felelős vezetője elmondta: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra összejöjjünk, hiszen imádunk a Hartley gimi őrületében létezni. Az volt a célunk, hogy egy olyan műsort hozzunk létre, ahol az ausztrál fiatalok láthatóak és hallhatóak. És teljesen el vagyunk ragadtatva a világméretű reakciótól, amit a karakterek történetei váltottak ki belőlünk. Mindannyian, akik a sorozaton dolgozunk, hálásak vagyunk, hogy lehetőségünk van megnézni, milyen zűrzavar alakul ki a harmadik évadban."

Hol nézheted

Amennyiben van élő Netflix előfizetésed, csak menj a gimi mafab adatlapjára, görgess le a "Hol nézheted" fülig és az ott elhelyzett Netflix ikonra kattintva már nézheted is az ausztrál kamaszok mindennapjait!

dráma | romantikus

Amikor Amerie már azt hitte, hogy végre nyugodtan kezdheti az új tanévet, újabb gondok és aggasztó zaklatások sorozata kezdi megzavarni az életét. több»