Bár Orlando Bloomnak több kellemes emléke is van a legismertebb szerepeiről, a 2004-ben megjelent Trója nem igazán tartozik ezek közé.

A Variety magazin Know Their Lines videósorozatának adott interjúban Bloom elmondta, hogy Paris szerepére nem igazán szeret visszagondolni. “ Azt hiszem, azt a filmet egyébként épp most töröltem ki az agyamból. Annyi ember szereti azt a filmet, de számomra a karaktert játszani olyan volt, mintha elvágnák a torkomat. Szabad ilyen dolgokat mondanom? Nem akartam megcsinálni a filmet. Nem akartam ezt a karaktert játszani” - mondta a Bloom.

“A film nagyszerű volt. Brad Pitt, Eric Bana és Peter O'Toole, mind nagyszerűek voltak. De arra gondoltam, hogyan fogom eljátszani ezt a karaktert? Teljesen ellentétes volt mindennel, amit a lényemben éreztem” - tette hozzá a színész.

Bloom azt is elmondta, hogy a cannes-i bemutató után nagyon bizonytalannak és szomorúnak érezte magát, noha azt is fontos kiemelni, hogy a Trója 500 millió dollárt keresett a kasszáknál világszerte.

81 Trója  (2004)

dráma | történelmi

Trójában háború dúl, mert a szerelmes Parisz (Orlando Bloom) elrabolta Helené hercegnőt (Diane Kruger). A megsértett és kifosztott Meneláosz király harcba hívja Agamemnónt (... több»