Váratlan szövetség, összefogott a Disney+, a Max és a Hulu

Új, közös csomagot kíván indítani a Disney+, a Max és a Hulu, amelyre még az idén nyáron sor kerülhet.

A pontos indulási időpontot és az árat egyelőre még nem jelentették be, de a tervek szerint reklámmentes és reklámtámogatott változat is elérhető lesz. A lépés tulajdonképpen az első olyan vállalatok közötti partnerséget alapozza meg, amelynek célja a Netflixhez való felzárkózás.

A csúcsvezetők évek óta találgatnak és nyilvánosan elmélkednek arról, hogy az egész iparágban a csomagok összekapcsolása mikor csökkentheti a súrlódásokat, és mikor teheti költséghatékonyabbá a streaminget a programozók és a fogyasztók számára egyaránt. 

Mindeközben egyre több felhasználó adott hangot annak, hogy egyre több alkalmazás lepi el a kínálatot, emiatt egyre fárasztóbb a tartalom böngészése. A vállalatokon belül a szinergiakapcsolatok már évek óta mindennaposak, a Disney pedig élen jár a Disney+, a Hulu és az ESPN+ sikeresnek mondható hármasával. Több szereplő megteszi a következő lépést, és teljesebb mértékben összevonja a szolgáltatásokat, erre jó példa, hogy a Paramount+ és a Showtime streaming szolgáltatása 2023-ban teljesen egyesült.

“Ez az új ajánlat a fogyasztók számára a streaming legnagyobb szórakoztató gyűjteményét nyújtja a legjobb ár-érték arányban, és hozzájárul az előfizetők számának növeléséhez és a sokkal erősebb megtartáshoz" - mondta JB Perrette, a Warner Bros. Discovery globális streaming és játékokért felelős vezérigazgatója és elnöke.