Kristen Stewart egy friss interjúban bírálta Hollywoodot, amiért szerinte hamis módon állítja magáról a filmes szakma, hogy leszámolt a patriarchátussal.

A színésznő szerint a valóságban Hollywood csak a nők egy kiválasztott csoportját helyezte előtérbe, és bár történt előrelépés, saját meglátása szerint a nők számára a hollywoodi változások nem olyan széleskörűek, mint amilyennek azt a szakma szeretné beállítani.

“Van egy olyan gondolkodás, miszerint kipipálhatjuk ezeket a kis dobozokat, és akkor eltörölhetjük a patriarchátust, és azt, hogy mindannyian a részei vagyunk. Könnyű nekik azt mondani, hogy 'Nézzétek, mit csinálunk. Megcsináljuk Maggie Gyllenhaal filmjét! Megcsináljuk Margot Robbie filmjét! Te meg azt mondod: 'Oké, király. Négyet választottatok” - mondta Stewart a Porter magazinnak adott interjúban.

“És csodálom ezeket a nőket, szeretem őket, de ezt az egészet hamisnak érzem” - tette hozzá a színésznő.

Stewart egyébként az első rendezésére készül. Az év elején, a Sundance Filmfesztivál előtt a Variety-nek elmondta, hogy nem akar többé új színészi projekteket elvállalni, amíg nem sikerül a rendezői munkája, amely a The Chronology of Water címet viseli majd.

“Előbb fogom megcsinálni ezt a filmet, minthogy valaha is másnak dolgozzak. Igen, kilépek ebből a kib@szott üzletből. Nem csinálok egy kib@szott másik filmet sem, amíg ezt a filmet meg nem csinálom” - mondta Stewart.

“A filmem a vérfertőzésről és a menstruációról szól, valamint egy nőről, aki erőszakkal veszi vissza a hangját és a testét, és időnként nehéz nézni... de k*rva izgalmas lesz” - jegyezte meg a színésznő.

akció | kaland | krimi | romantikus | thriller

Lou, a visszahúzódó tornatanárnő első találkozásukkor azonnal beleszeret Jackie-be, a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. Intenzív románcuk veszélybe kerül, amikor... több»