A film a becslések szerint a hétvégi kasszasiker-lista élére kerülhet és világszerte akár 130 millió dolláros nyitóbevételt érhet el. Természetesen nem másról van szó, mint a Majmok bolygója franchise legújabb részéről, A majmok bolygója: A birodalom című alkotásról. Azok, akik még a premier előtt láthatták, túlnyomóan pozitívan nyilatkoztak róla, így a film magas elvárásokkal érkezik a mozikba.

A ma már klasszikusnak tartott történet újragondolása még 2011-ben indult útjának a trilogiával, ami Caesar sztoriját mesélte el. Az első film 54,8 millió dollárral nyitott, a folytatás 2014-ben 72 millió dollárt kaszált a nyitóhétvégén, a harmadik produkció pedig 56,2 millió dollárral kezdett.

Az előzetes vélemények és kritikák ígéretesek, többen remélik, hogy egy új trilógia lehet születőben. Matt Reeves egy új világot teremtett meg az eredeti trilógiával, Wes Ball pedig mindent megtesz, hogy méltó utódja legyen.

A film több generációval Caesar halálát követően játszódik, a majmok lettek a Föld örökösei, harmóniában élnek a természettel, az emberi faj pedig rejőzködik. Mindeközben egy zsarnok elkezdi felépíteni birodalmát, ami főszereplőnket arra készteti, hogy egy mindent feltáró utazásra induljon, ami teljesen átformálja a világképét. A tét nem más, mint a majmok és az emberek fennmaradása.

A film május 10-én kerül a hazai mozikba.

akció | kaland | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»