Michael Douglas játszott a valaha készült legikonikusabbnak tartott erotikus thrillerekben, az Elemi ösztöntől a Végzetes vonzerőig, így sejthető, hogy tud egy-két dolgot az emlékezetes szexjelenetek készítési folyamatáról.

A színész a The Telegraphnak adott új interjújában őszintén elmondta véleményét az új hollywoodi szokásról, az intimitás-koordinátorok alkalmazásáról, mely hivatalosan a színészek védelmét szolgálja. 

Douglas természetesen tisztában van azzal, hogy a zaklatás valódi problémát jelent(het) a film- és tévésorozatok forgatása közben, különösen, amikor intim jelenetekről van szó, de általános hangulatváltozást észlelt a színészek viselkedésében.

"Biztos vagyok benne, hogy voltak olyanok, akik átlépték a határaikat, de korábban úgy tűnt, hogy mi magunk gondoskodtunk erről" - jegyezte meg a színész - "[...] beszéltem a hölgyekkel, [mert] csináltam néhány ilyen erősen szexuális töltetű filmet - és most is viccelődünk ezen, hogy milyen lett volna, ha egy intimitás-koordinátor dolgozik velünk...".

"Én mostanra már túl vagyok azon a koron, amikor emiatt aggódnom kell. De érdekes ez az egész az intimitás-koordinátorokkal" - folytatta a színész saját jelenetei kapcsán - "Úgy érzem, mintha a vezetők elvennék az irányítást a filmkészítőktől - de volt már néhány szörnyű baki és zaklatás."

"A szexjelenetek olyanok, mint a harci jelenetek, minden meg van koreografálva" - folytatta Douglas -"Az én tapasztalatom szerint férfiként felelősséget vállalsz azért, hogy a nő kényelmesen érezze magát, megbeszéled a dolgot vele. Azt mondod, hogy 'Oké, itt fogom megérinteni, ha nem gond'. Ez nagyon lassú, de úgy néz ki, mintha organikusan történne, ami remélhetőleg a jó színészi játéknak is köszönhető."

Douglas legutóbbi színészi szerepe Ben Franklin volt a Franklin című limitált sorozatban, amely most az Apple TV+-on streamelhető. A Kirk Ellis és Howard Korder által jegzyett dráma Stacy Schiff 2005-ös "A Great Improvisation: Franklin, Franciaország és Amerika születése" című könyv alapján készült. Douglas a főszerepben Noah Jupe, Daniel Mays, Ludivine Sagnier és mások mellett látható.

80 Franklin  (2024)

dráma | életrajzi | történelmi

A sorozat Franklin pályafutásának egyik legnagyobb hazárdjátékának történetét tárja fel. 70 évesen Franklin túljárt a brit kémek és a francia besúgók eszén, miközben... több»