Michael Lindsay-Hogg eredeti, 1970-es filmje a Beatlesről, amelyet Peter Jackson csapata aprólékosan restaurált, holnaptól megtekinthető a Disney+-on!

Az 1970 májusában, a Beatles feloszlásának örvényében először megjelent Let It Be most elfoglalja méltó helyét a zenekar történetében. Az egykor sötétebb szemüvegen keresztül látott filmet most restaurálásával és Peter Jackson többszörös Emmy-díjas doku-sorozatában, a The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert című produkcióban feltárt új felfedezésekkel összefüggésben hozzák napvilágra a készítők.

A Let It Be olyan felvételeket tartalmaz, amelyek a Get Back doku-sorozatban nem szerepelnek: a készítők a nézőket a Beatles stúdiójába és az Apple Corps londoni háztetejére kalauzolják 1969 januárjában, amikor a Beatles Billy Preston társaságában megírta és felvette a Grammy-díjas Let It Be című albumot, amelynek címadó dalát Oscar-díjjal jutalmazták - ahol utoljára lépett fel az együttes feloszlásuk előtt. A The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert című film megjelenése után a rajongók lázasan követelték a Let It Be eredeti filmet. Lindsay-Hogg teljes támogatásával az Apple Corps felkérte a Peter Jackson-féle Park Road Post Productiont, hogy az eredeti negatívról restaurálja a filmet.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Disney+ logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

75 Let It Be  (1970)

dokumentum | zenés

A film a Beatles utolsó lemezének a készületeit mutatja be, valamint azt, hogy mi vezetett az együttes hanyatlásához. több»