2024.04.18 16:00 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Én megpróbáltam mindent! Nem sikerült!

Nem ezt a filmet kerestem, hanem az Én vagyok a kapitány című, kiválónak és Oscar-díj várományosnak beharangozott művet, de nem találtam. Gondoltam, megpróbálkozom ezzel a filmmel. Mivel nekem tetszett a Saloum című film, aminek a története (gondoltam) kicsit hasonlít ehhez, úgy éreztem, nem nyúlok nagyon mellé. Tévedtem! Érhet nagy csalódás! Csodálkoztam is, hogy szinkronizálva van ez a film, mert a Saloum, ami szerintem sokkal jobb, azt nem szinkronizálták.

Már a film elején, amikor a főszereplő sétálgat az úton, és hirtelen kidől elé két fa (hasonlít A csodálatos tűzszerszám filmhez, igaz, ott egy boszorkánnyal beszélget a főszereplő), beszél hozzájuk. (Ezzel nincs is semmi bajom, ha együtt dobog a szívünk a természettel.) De utána felállítja a fákat, és ott már kezdett egy kicsit gyanús lenni a film. Tudom, hogy Afrikában, és nem is vonom kétségbe, sok varázsló van, ami jó, mert gyógyítani tudnak gyógyszer nélkül is akár, és el tudják űzni a Démonokat. De ez? Nem értettem, hogy miért került a dráma kategóriába, mert a fákkal való „intézkedés” inkább poénos volt.

Én megpróbáltam mindent! Nem sikerült!

Nekem nem sikerült elmerülnöm ebbe a történetbe, és sajnos a filmet egy idő után kikapcsoltam. (Gondoltam, többet ér a pihentető alvás, mint ez.) Nem igazán tudtam követni a szereplőket, és amikor rengeteg nő térdre rogyva elkezd jajveszékelni és zokogni, valahogy nem éreztem a szeretett férfi elveszítését. (Amikor az én Szeretteim meghaltak, akkor egy sötét szobában ültem egyedül egy mécsessel, és sírtam. A barinőmet hívtam fel, akivel támogatjuk egymást az ilyen nehéz helyzetekben.) Azt sem tudom, hogy ki halt meg! A főszereplő, akire egy nő rámutatott, hogy „Te leszel a párom”. Ő lett volna az? (Bár így menne nálunk is! Jön velem szembe egy férfi, aki megtetszik, és onnantól kezdve Ő a társam! De szép is lenne! Magas, kék szemű, fekete vagy sötétbarna hajú, arcszőrzetmentes, kicsit izmos pasi! Nyami, nyami!) A háborús vagy csatajelenetek semmilyen érzést nem váltottak ki belőlem, annak ellenére, hogy néha lassítva látjuk, ahogy egymást lövik az emberek. Nem igazán jött át a dráma! Azt sem tudom, hogy ki kivel van! Néha lelőnek valakit hárman is, és nem hal meg, máskor repül a levegőben egy levágott kézfej, néha akit nem lőnek le, mégis meghal. Ez már nekem túl sok volt! A forgatókönyvírót nem találtam, de a rendezők: Tope Adebayo, Adebayo Salami. Biztosan sokaknak tetszett a film! Számomra nézhetetlen volt, de ez az én véleményem! Jó szórakozást!

dráma | történelmi

Egy fiatal harcos a dicsőséget keresve csatlakozik egy elit sereghez, azonban rövid időn belül egy elvakult vezető és egy őrülten szerelmes nő kereszttüzében találja magát. több»

0