Mi az az RSS?
Az RSS (Really Simple Syndication) a rendszeresen frissülő web-alapú tartalmak közzétételére szolgáló szabvány. Legnagyobb előnye, hogy a felhasználónak rengeteg időt takarít meg.

Az RSS használatával elkerülhető, hogy a kedvenc hírportálok, blogok oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről a www.hirbank.hu oldalon keresztül értesülünk, melyre szinte azonnal felkerül, ha az egyes népszerű weboldalakon új anyagot publikálnak. Alkalmazásának segítségével a www.hirbank.hu oldalon az egyes weboldalak meglátogatása nélkül értesülhetünk az azok által frissen publikált információkról, továbbá, a www.hirbank.hu egy jól rendezett, átlátható "tartalomjegyzékbe" gyűjti össze a különböző forrásokból származó információkat.

Az értesítés tartalmazza az anyag címét, annak elérhetőségét (általában linkjét) és rövid összefoglalóját, vagy adott esetben magát a teljes tartalmat. Elterjedése hosszú távon jelentősen megváltoztathatja a felhasználói szokásokat, hiszen segítségével számos weblap tartalma egyetlen oldal, így például a www.hirbank.hu felkeresésével érhető el.