Gyártók Érkezik a teljesen elektromos VW Golf

Érkezik a teljesen elektromos VW Golf

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.10 15:21

Érkezik a teljesen elektromos VW Golf

Fotó: Volkswagen

Miután megerősítette egy teljesen új, elektromos Golf bevezetését, a Volkswagen megkezdte az autó korai tervezési munkálatait. Ez az új fejlemény közvetlenül Thomas Schäfer, a vállalat vezérigazgatójától származik. A Golf ezúttal egy nagy sorozatban gyártott autó lesz, amelyet széles körben kínálnak majd Európában, és esetleg más régiókban is.

Hirdetés

Öt évtizedes múltjával, nyolc generációjával és több mint 37 millió darabos összesített eladásával a VW Golf az autóipar egyik ikonja. Hosszú távú céljával összhangban, miszerint 2030-ra az európai eladások nem kevesebb mint 80 százalékát elektromos meghajtású járművekre kell átállítani, és 2032-re be kell szüntetni a belső égésű modellek gyártását, a Volkswagen megkezdte a globális bestseller jövőjére vonatkozó cselekvési terv kidolgozását. A vállalat egyik illetékese megerősítette, hogy a következő generációs VW Golf teljesen elektromos lesz.

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója megerősítette, hogy egy teljesen új, elektromos VW Golf van készülőben. Schäfer arról beszélt, hogy az SUV-hype nem mutatja a hanyatlás jeleit. Amikor arról faggatták, hogy ez veszélyeztetné-e a Golf létét a jövőben, azt mondta, hogy a Golf egy időtálló autó, és a vásárlók széles körét szolgálja ki, a diákoktól kezdve a vezérigazgatókig – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink