szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogyan passzol a Titanic zenéje Hszi Csin-ping szavaihoz? Hogyan lehet pillanatnyi önkívületben meginvitálni egy iráni holokauszttagadót? Bűnsegéd vagy szimplán szerencsétlen a Fidesz a gyermekvédelmi törvény módosításaival? Magyarnak való vidék-e a vármegye? Ezekre válaszolt Ésik Sándor és Nagy Iván László választási műsorunk legújabb epizódjában.

Orbán Viktor hszichózisban, egy holokauszttagadó a Ludovikán, a gyermekvédelem sehol – nagyjából így lehetne összefoglalni az elmúlt hetet abban a magyar közéletben, amit akár Rejtő Jenő is írhatott volna.

Választási podcastunkban megnéztük, miről is szól valójában a kínai állami látogatás, hogyan került Mahmud Ahmadinezsád a közszolgálati egyetemre, pedofilsimogatás vagy szimpla szerencsétlenkedés, ami a gyermekvédelmi módosítóval történt, illetve megvizsgáltuk, mi a helyzet a közvélemény-kutatásokkal.

Szokás szerint válaszoltunk nézőink kérdéseire is, az e heti hírháttérben pedig Magyar Péter megyei listás el nem indulásának nyomán azt foglaltuk össze, hogyan látta a magyar demokrácia a kárát a megyerendszer teljes kiüresítésének. (És azt is körüljártuk, hogy tud-e internetet blokkolni egy rendőri rádió.)

Hszia uram, örökbarátság érdekel? – SzavazóFülke #9

Orbán Viktor Hszichózisban, egy Holokauszt-tagadó a Ludovikán, a gyermekvédelem sehol – nagyjából így lehetne összefoglalni az elmúlt hetet abban a magyar közéletben, amit akár Rejtő Jenő is írhatott volna. Választási podcastunkban megnéztük, miről is szól valójában a kínai állami látogatás, hogyan került Mahmud Ahmadinezsád a közszolgálati egyetemre, pedofilsimogatás vagy szimpla szerencsétlenkedés, ami a gyermekvédelmi módosítóval történt, illetve megvizsgáltuk, mi a helyzet a közvélemény-kutatásokkal.

Nézze meg a HVG YouTube-csatornáján, vagy hallgassa meg a HVG Podcastok műsorait az alábbi platformok bármelyikén: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud.

Vagy iratkozzon fel a (Szavazó)Fülke csatornájára itt: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Küldje be kérdéseit a következő heti adásra!

  • 0:00 Intró
  • 1:41 Hszi Csin-ping, Budapest–Belgrád és a Pravda-cikk
  • 12:22 Pillanatnyi önkívületben meginvitált holokauszttagadó az NKE-n
  • 18:39 A gyermekvédelmi módosító és a Fidesz „jogalkotás” nevű tragikomédiája
  • 29:52 Közvélemény-kutatók kereszttűzben
  • 34:36 Kérdezz-felelek
  • 44:33 Mit ad(hat)tak (volna) nekünk a megyék?
  • 50:06 Miért nem Magyarnak való vidék a megye?
  • 58:54 Magyar Péter rogánozása = Orbán Viktor sorosozása?