szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy komplett tudományos publikációt is össze tud foglalni egy képernyőnyi területen az Opera mesterséges intelligenciája, az Aria, mely már az androidos változatban is elérhető.

Megkapja az Opera androidos böngészője a cég mesterséges intelligenciáját, az Ariát – írja a TechCrunch.

A technológia segítségével a böngésző képessé válik a weboldalak tartalmának összefoglalására, legyen szó hírcikkekről vagy blogbejegyzésekről, vagy hosszú, komplex kutatási cikkekről. Mindenféle szöveget summázni tud úgy, hogy a lényeg kiférjen a képernyőre görgetés nélkül.

Az újítások segíthetnek egy adott téma jobb megértésében, a fontos részletek kiszűrésében. A működéséről egy rövid videót is közzétett az Opera:

Aria Summarize Function in Opera for Android

Aria can now Summarize text-based webpages in Opera for Android version 82. Get instant summaries for any webpages!

A funkciót – ha egy cikk meg van nyitva – a jobb felső sarokban lévő három pontos menüt lenyitva, majd ott a „Summarize” (magyarul várhatóan majd: Összefoglalás/Összegzés) opciót megnyitva lehet elérni.

A megnyíló felület automatikusan összefoglalja az adott cikket, de később egyéni kérdéseket is fel lehet tenni a tartalommal kapcsolatban.

Az újdonság minden androidos Opera-felhasználónál megjelenik, érdemes frissíteni a böngészőt a Play Áruházban. Fontos kitétel azonban, hogy az Aria csak bejelentkezés után működik, így egy Opera-fiók létrehozása elengedhetetlen a használatához.

Tart attól, hogy a halála után mi minden derülhet ki önről a böngészési előzményekből? Egy újdonság törli, majd meghamisítja ezeket

Kellemetlen dolgok az előzmények között? Az Opera GX gamer böngésző két hét után töröl mindent, hogy olyan kedves oldalakkal töltse fel a meglátogatott oldalak listáját, mint hogy hogyan kell madárházat építeni.

Az Opera egy teljesen új iOS-es böngészőt is bejelentett az év elején, mely már ki fogja aknázni az iOS változtatásait. A mesterséges intelligencia ennél is fontos szerepet kap majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.