Várj a tankolással péntekig! Zuhannak az árak!

Folyamatosan zuhannak az árak, egyre közelebb a közép-kelet-európai átlag

Többek között a rendkívüli ármódosításoknak is köszönhető, hogy mostanra a régiós átlag közelébe kerültek a magyar üzemanyagárak. A hétvégén ismét jelentős értékkel csökken a benzin és a gázolaj ára is.

Múlt pénteken a KSH által közölt adatok alapján a benzin literenkénti átlagára itthon 20 forinttal volt drágább mint a régiós átlag. A gázolaj esetében valamivel kedvezőbb értéket publikáltak, ugyanis 15 forintos eltérésről számoltak be. Azóta a 95-ös benzin 7, míg a gázolaj 6 forinttal lett olcsóbb. Így még mindig valamivel a mérvadó régiós átlag felett értékesítik itthon az üzemanyagokat, pénteken viszont ismét csökkennek a beszerzési árak. Amennyiben a töltőállomásokon is érvényesül a változás, úgy a 95-ös benzin literenként bruttó 8, a gázolaj pedig 5 forinttal kerülhet kevesebbe. Így a Holtankoljak.hu számításai szerint előbbi átlagára 616 Ft, míg utóbbié 607 forint környékén alakulhat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?