szerző:
Kurucz Tünde
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szerdai történelem érettségi a matekhoz és a magyarhoz hasonlóan 9-kor kezdődik, de az élénkülő forgalom miatt induljatok el időben.

Ha ma érettségiztek történelemből, akkor érdemes egy kicsit elindulnotok, mert ha csak egy kicsit is késtek, az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az írásbelit nem írhatjátok meg

"A közlekedési torlódások, fennakadások miatti késés tehát a vizsgázó számára mindenképpen – az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet szerinti – következményekkel jár

- szerepel az Oktatási Hivatal honlapján. Ebben az esetben pótló vagy javító vizsgát kell tennetek.

Eddig komolyabb balesetről, torlódásról nem érkezett hír, viszont a forgalom élénkül a Budapest környéki utakon - írja az Útinform.

Telítettek a sávok

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • illetve az M2-es autóúton, az M0-s csomópontja előtt.

Sokan haladnak

  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton, Szentendre térségében,
  • a 31-es főúton, Maglódtól,
  • az 51-es főúton Dunaharasztit elkerülő szakaszán,
  • valamint a Csepel-sziget útjain.

Az Útinform szerint:

  • Új terelést építettek ki az M1-es autópályán, a Tata/Környe csomópont és a Komárom/Kisbér csomópont, azaz a 67-es és a 85-ös km között. Hegyeshalom irányába a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, a főváros irányába pedig a külső és a leállósávra terelik a forgalmat.
  • Az M6-os autópályán, aszfaltoznak Százhalombatta térségében, a 25-ös és 30-as km között, emiatt Pécs felé a külső és leállósávot zárták le, Budapest irányába pedig a belső és a leálló sávot tartják zárva.
  • A munkavégzés miatt a 28-as km-nél a Százhalombatta-dél csomópont felhajtó ágát lezárták, a lehajtóágat viszont megnyitották.

A Mávinform szerint:

  • A győri vonalon karbantartást végeznek, ezért Győrből 6:21-kor a Keleti pályaudvarra induló Arrabona InterCity a megszokotthoz képest korábban, 6:09-kor indul Budapestre.
  • Május 6. és 9. között a GYSEV hálózatán Győr és Csorna között is karbantartást végeznek,ezért a soproni InterCityk helyett Győr és Csorna között pótlóbusz közlekedik. Csornától egy másik szerelvénnyel utazhatnak tovább Sopron felé. A szombathelyi InterCityk helyett Győr és Szombathely között közlekedik pótlóbusz, mely Győrből az autóbusz-állomásról indul.
  • Bicskéről 8 óra után a fővárosba induló S12-es vonatok Biatorbágyig a szokásoshoz képest 6 perccel korábban közlekednek.
Érettségizzetek velünk!

Mint minden évben, az Eduline-on idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről.

A vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk téjékozódhattok elsőként.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként pedig arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2024-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.