2024.05.20, Hétfő
Szakmai sztárparádé az építőipar és az ingatlanszakma közös eseményén

Szakmai sztárparádé az építőipar és az ingatlanszakma közös eseményén

magyarepitok.hu

2024.05.07. 16:43 - Hegedűs Gergely

Csupa olyan előadót mozgat meg a Proptech Innovation NOW, aki az elmúlt években konkrét lépéseket tett a digitális felzárkózásért.

Hirdetés

Rendkívül erős előadói felhozatallal várja a résztvevőket a május 16-i Proptech Innovation NOW – derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. Az ingatlanfejlesztő és építőipari ágazat konferenciája több mint 60 nemzetközi és hazai előadót vonzott a régióból. Az ötödik éve megrendezett eseményen többek között a XXI. század egyik legmonumentálisabb építészeti vállalkozása, a NEOM projekt képviselőjével is beszélgethetünk.

A közlemény hangsúlyozza, a Proptech Innovation NOW egy teljes napon át köti össze élőben a leginnovatívabb építőipari és ingatlanpiaci szereplőket azért, hogy elősegítse a hazai ágazat fejlődését, a szakma továbbképzését.


Főszerepben a digitális fecskék, akik szívesen osztják meg a tapasztalataikat

“A lassú adaptáció és a low-level digitalizáció minden szektorban egyértelmű versenyhátrány” – idézte az összegzés Kalmár Zoltánt, a rendezvényt jegyző Proptech Hungary Kft. alapítóját és ügyvezetőjét.

„Szerencsére Magyarországon is vannak olyan digitális fecskék, akik szívesen osztják meg a tapasztalataikat és akiktől tanulhatunk. Az én vízióm az, hogy konkrét tudásmegosztással, az érdekelt felek összeismertetésével segítsem elő a hazai ingatlanpiac digitális felzárkózását.”

Hozzátette, ezért is tartotta fontosnak a szabályozási oldal képviselőjét is meghívni, Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára személyében.


Olyanokat kértek fel, akik nem csupán a szavak szintjén digitalizálnak

Az eseményhez több mint 60 szakember csatlakozott előadóként egy teljes napra Budapesten. A vállalati és teljes szektorra kiterjedő digitális transzformációt több szekcióban dolgozzák fel: a fenntarthatóság (beleértve az ESG-t és az e-mobilitást), a tudatos adathasználat, a mesterséges intelligencia, az építőipar (BIM, FM), illetve a kereskedelmi ingatlanpiac és a lakóingatlan piac innovációi összesen három teremben várják a résztvevőket.

A beszámoló aláhúzza, a hazai digitalizációs tapasztalatokat olyanok hozzák el, akik az elmúlt években konkrét lépéseket tettek a felzárkóztatásra és akik esetenként néhány lépéssel a piac előtt haladnak: ESG szakértők, innovátorok, tech guruk, startupperek mutatnak be független ügyfél- és fejlesztőoldali esettanulmányokat, megoldási javaslatokat, fejlesztéseket.

“A legtöbb előadót és szakmai eredményeiket személyesen is ismerem - csak olyanokat kérek fel, akikről tudom, hogy az építőipar és az ingatlanpiac ágazati digitalizációja nem csak a szavak és nem csak a saját üzletük szintjén fontos számukra: edukálnak és inspirálnak” - osztotta meg az előadókkal kapcsolatos elvárását Kalmár Zoltán.

A Proptech Innovation NOW konferencia május 16-án, a Budapest Music Centerben kerül megrendezésre. Jegyek a rendezvény hivatalos honlapján vásárolhatók.

Iparági hírekinnovációdigitalizációBIMproptech

Hírlevél

Hirdetés