szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véget ért a keddi középszintű matekérettségi. Mutatjuk, hogyan kellett megoldani a 18-as feladatot a II. feladatlap B részében. Az Eduline-on ma is mindent megtaláltok a feladatokról, a témakörökről, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal! A matematika érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának, a feladatsor megoldását pedig a Corvinus érettségi előkészítő szervezetének, a Studium Generale-nak.

Matekérettségi 2024

A matekérettségi második része két feladatrészből áll. Az II. A feladatlapban a diákoknak három 9-14 pontos feladatot kellett kötelezően megoldaniuk, míg a II. B részben három 17 pontos feladat közül kellett kettőt kiválasztaniuk és megoldaniuk. Itt találjátok az első feladatsor nem hivatalos megoldásait, innen pedig a második feladatsor A részének nem hivatalos megoldásait éritek el. A 16-os feladat megoldásaiért ide, a 17-es feladatsor megoldásaiért pedig ide kattintsatok.

Mutatjuk, hogyan kellett megoldani a 18-as feladatot:

 

 

 

Érettségizzetek velünk!

Mint minden évben, az Eduline-on idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről.

A vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk tájékozódhattok elsőként.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként pedig arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2024-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.