Workshop Kipukkadó buborékok

Kipukkadó buborékok © Goethe-Institut

2024.05.08., sze.

17:30

Goethe-Institut

Volt már úgy, hogy valakivel nem értettél egyet, de érezted, hogy van igazság abban is, amit mond? Találkoztál már olyan emberrel, aki elsőre ellenszenves volt, de kiderült, hogy nagyonis egy véleményen vagytok? Esett már meg veled, hogy valamiről nagyon mást gondoltál, mint egy társad, de rájöttetek, hogy az érdeketek azonos?

Ha igen, akkor feltétlenül gyere buborékpukkasztani a Goethe Intézetbe 2024. május 8.-án.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A wokrshop nyelve magyar, az előadás német nyelven zajlik magyar tolmácsolással.

A workshop előtt Jens Woelke a münsteri egyetem kutatója azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy vajon Németország újraegyesítése az NDK-s és NSZK-s korszak után sikeres átalakulásnak vagy éppen a különbségek manifesztálódásának tekinthető-e, mi volt a média szerepe ebben az átalakulási folyamatban, mit tud alapvetően elérni a nyílvános kommunikációs média az átalakulás és a széttagoltság kérdésében és hogy mit tanulhat Magyarország a németországi átalakulásból, a médiarendszerből és a németországi médiagyakorlatokból?

A workshopot dr. Ligeti György szociálpszichológus vezeti.

Regisztráció: bibliothek-budapest@goethe.de

Az esemény a PERSPECTIVES EU-s projekt keretein belül jött létre, az Európai Unió társfinanszírozásával. További információk a projektről:
https://www.goethe.de/prj/per/en/index.html

vissza