eur:
383.9
usd:
353.85
bux:
0
2024. május 27. hétfő Hella
BUENOS AIRES, ARGENTINA - APRIL 21: (EDITORS NOTE: Image has been digitally enhanced.) Cesar Luis Menotti poses for a portrait on April 21, 2009 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by Reinaldo Coddou H./Getty Images)
Nyitókép: Reinaldo Coddou H./Getty Images

Elhunyt az argentinok világbajnok szövetségi kapitánya

Nyolcvanöt éves korában elhunyt César Luis Menotti, az 1978-ban világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya – közölte X-oldalán az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA).

Menotti 39 éves volt, amikor hazai földön története során először vb-címre vezette a nemzeti csapatot.

A szakember, akárcsak Lionel Messi, Rosarióból származott, játékosként szülővárosa csapatában, valamint a Boca Juniorsban és a Santosban szerepelt. Edzői karrierjét a Newell's Old Boysnál kezdte, majd a Huracannal 1973-ban megnyerte az argentin bajnokságot. A válogatott szövetségi kapitánya 1974-ben lett.

A nemzeti együttestől az 1982-es vb után távozott, a Barcelona vezetőedzőjeként tevékenykedett, a katalánokkal 1983-ban elhódította a Király Kupát.

Később többek között az Atlético Madridnál, a Boca Juniorsnál, az Independienténél, a River Plate-nél és a Penarolnál is dolgozott, de edzett mexikói csapatokat is.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: új Gripenek már komoly csapásmérő képességet jelentenének

Csiki Varga Tamás: új Gripenek már komoly csapásmérő képességet jelentenének

Sajtóértesülések szerint újabb Gripenek beszerzését tervezi a Magyar Honvédség. Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa kiemelte, hogy anyagilag komoly vállalásról lenne szó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.27. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, a párt EP és fővárosi listavezetője
Nem hozta meg a kívánt eredményeket a harkivi offenzíva, elfogyott Putyin türelme - Háborús híreink hétfőn

Nem hozta meg a kívánt eredményeket a harkivi offenzíva, elfogyott Putyin türelme - Háborús híreink hétfőn

A harkivi offenzíva megindítása óta Oroszországnak nem sikerült végrehajtania a pufferzóna kialakításáról szőtt terveit, a támadás pedig látványosan lelassult. Az orosz védelmi minisztériumot érintő tisztogatások azt jelezhetik: elfogyott Vlagyimir Putyin türelme. Olaf Scholz német kancellár az "eszkaláció elkerülése miatt" továbbra sem tervezi engedélyezni, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel Oroszország területét támadja (bár erre alkalmas eszközöket Berlin nem is szállít Kijevnek). Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×