Tudtuk, hogy eljön ez a nap, amikoris az autóiparban a múlt örökségeinek átmentését talán legjobban szemléltető Mercedes-Benz G-osztály is elektromos hajtásláncot kap. Az örök klasszikus terepjáró hagyományos hajtású verziói nemrég frissültek, ezúttal pedig a négymotoros elektromos verziót mutathatjuk be, amely számos izgalmas meglepetést tartogat.

Mindenki arra számított, hogy az ikonikus 4x4-es megkapta a stuttgarti márka friss nomenklatúrája szerint az EQG plecsnit, azonban végül G580 with EQ Technology feliratot kapott farára az újdonság. Ezzel is azt érezzük, hogy a tradicionalitást fókuszba helyező típus esetén a gyártó kevésbé mert meredek húzással előállni.

Hagyományos formák, modern műszaki tartalom

Az elektromos G-osztály esetében igazán izgalmas technikát kapunk: noha itt nincs V8, a németek igyekeztek az elektromos hajtást is nyalánkságokkal telitűzdelve tálalni. Ilyen például a négymotoros hajtáslánc, amit nagyszériás gyártótól eddig aligha láttunk. A motoronként 147 lóerős teljesítmény összesen 588 lóerőt eredményez, miközben a kombinált nyomaték is brutális, 1164 Nm-es értéket vesz fel.

A nagy kocka hihetetlen módon 4,7 szekundum alatt lép fel 100 km/h-ra, sportautókat megszégyenítő fürgeséggel, ám ennek ellenére a csillagosok mindinkább a terepes tulajdonságokat emelték ki, amiben túl tud lépni az újdonság a belsőégésű változatokon.

Az utastérben nincs változás, de a legfrissebbet kapjuk

Minden villanymotor saját, kétfokozatú váltóval rendelkező hajtóművet kapott, így van alacsony áttétel is – ennek eredménye, hogy a G 580 EQ esetében elmaradhattak a klasszikus diffizárak, cserébe a négy kerék külön-külön villanymotorja egyedi szabályozással különleges képességeket ígér. A tapadás például olyan jó, hogy 35 fokos emelkedőn is felkúszik az új elektromos G, mi több, az akku és a többi elektromos komponens olyan szigetelést kapott, hogy a 850 mm-es gázlómélység is adott. E tekintetben 150 mm-rel múlja felül a belsőégésűeket az elektromos modell.

A négy, különálló motorral hajtott összkerékhajtás eredménye, hogy a tankoknál látott, egyhelyben való megfordulást a G-osztály is megoldja, persze ezt a mutatványt laza talajon érdemes csak használni – a Mercedes ezt G-Turn funkciónak nevezte el. Van még G-Steering is, ami az egyik kerék körüli drasztikusan kis fordulási sugárral ad szinte teljesen újszerű képességeket a terepjárónak. Az elektromotoroknak köszönhetően ráadásul a terepmutatványok sétatempóval is végrehajthatóak, ami a terepezőknek fontos tulajdonság.

A terepes képességeket helyezték előtérbe

Az elektromos hajtás és a vele járú extra funkciók ellenére azonban kívülről nem változott sokat a G, a megfigyelők a sima felületű hűtőmaszkról ismerhetik fel a zéró emissziós változatot. A motorháztető is picit más lett a kedvezőbb aerodinamikai tulajdonságok érdekében, ám mindösszesen ennyi az eltérés a ráncfelvarrott belsőégésűekhez viszonyítva.

Nem látható, ám fontos eltérés, hogy a csomagtérajtóra illesztett, ugyancsak ikonikus pótkeréktartó ezúttal nem egy csereabroncsot rejt: a nyitható tárolóba kényelmesen be lehet pakolni a töltőkábeleket, amelyek így nem vesznek el hasznos teret a belsőtől.

Vélhetően aszfalton használják majd többnyire

A külső mellett az alapok is természetesen egyezőek, így létraalvázas koncepciót kapunk az elektromosnál is, amely ezúttal az EQS szedán frissített változatából ismerős 116 kWh kapacitású akkucsomagot rejti. Az energiatároló ráadásul teherviselő elemként fokozza a szerkezet merevségét is, alacsony súlypontja pedig a terepezést segíti.

A G 5801 EQ akár 200 kW-os egyenáramú gyorstöltést is képes fogadni, a már említett akkucsomag pedig WLTP szerint 470 km-es hatótávra jó. Nem meglepő, hogy az óriási telephez mérten kisebb hatótávot kaptunk, hiszen a 0,48-ról 0,44-re csökkentett légellenállási tényező még mindig nagyon nagy, de ez a klasszikus kockaforma velejárója. Maga az autó egyébként 3 tonna lett, ami 600 kilós pluszt jelent a belsőégésűekhez viszonyítva.

Igyekeztek megőrizni a típus esszenciáját a modern hajtáslánc mellett is

Az utastérben aztán végképp nem kapunk újdonságot a faceliftes modellekhez képest, itt is megtalálható a legfrissebb MBUX rendszer, a friss hangulatfények, kulcsnélküli rendszer, temperált pohártartók, 3D Burmester prémium hifi és egyebek, továbbá itt sem maradt el az átlátszó motorháztetős kamera funkció. Az AMG-Line verzióval is gazdagodó kínálatból hamarosan már rendelhetnek is a vásárlók.