Mutatjuk, mivel újult a Mercedes-Benz S-osztály!

Alig észrevehetően frissült a Mercedes zászlóshajója

Az S-osztályt nem véletlenül nevezik a Mercedes csúcsmodelljének, hiszen szinte minden benne van, amit ma a gyártó kínálhat a vásárlóknak, így csak alig észrevehető, ám annál hasznosabb funkciókkal egészítették ki.

2020-ban a Mercedes az új S-osztállyal igyekezett új mércét felállítani a luxuslimuzinok kategóriájában. A megjelenésen és az anyaghasználaton túl a technológiai funkciókat nézve is számos extra került az autóba, ilyen a különböző motívumok megjelenítésére képes fényszóró, vagy éppen a 3-as szintű önvezető rendszer (a Mercedesnél ez Drive Pilot néven fut), amely a világon először ebbe az autóba került bele a sorozatgyártott modelleket figyelembe véve.
Hirdetés
Ezek tükrében nem túlzás kijelenteni, hogy az S-osztály még ma is versenyképes, és ezt érezhetően a Mercedesnél is így gondolják, hiszen a ráncfelvarrással alig módosítottak a modellen. A márka közleménye szerint az egyik legnagyobb újdonság a fejtámlákat kiegészítő extra párna. Ezentúl frissült az MBUX rendszer, illetve mostantól közvetlenül igénybe lehet venni a Sony Pictures Entertainment szolgáltatásait az autóban. Apró, ám annál hasznosabb fejlesztés, hogy ezentúl nem csak az IOS, de az Android rendszert futtató okostelefonokkal is használható a digitális kulcs funkció. Az Egyesült Államokban és Kanadában már a modell megjelenése óta elérhető, ám az európai S-osztályban csak most jelenik meg az automatikus sávváltó, amely immár a sofőr bárminemű segítsége nélkül képes manőverezni, a vezetőnek még az irányjelzőt sem kell működésbe hoznia.
Hirdetés
A Mercedes azt is kiemelte, hogy kibővítik az S-osztály esetében a Manufaktur programot, így még nagyobb szabadságot kapnak a vásárlók az autó személyre szabását illetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?