eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa a csapat lipcsei sajtóértekezletén 2022. október 24-én, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport 5. fordulójában játszott mérkőzés előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Willi Orbán temeti a Bayern-korszakot

Willi Orbán, az RB Lepzig magyar válogatott csapatkapitánya úgy véli, a Bayern München egyhamar nem lesz olyan domináns a német labdarúgó-bajnokságban, mint az elmúlt egy évtizedben.

A bajor csapat sorozatban aratott 11 diadal után idén kénytelen volt átengedni a bajnoki címet a Bayer Leverkusennek.

„Azt várom, hogy a Bayernnél folytatódik az átalakulás. Új vezetőedző, változások a keretben – ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani.

A Bayern mindig erős, de szerintem egy ideig nem lesznek olyan dominánsak, mint voltak az elmúlt tíz évben”

– nyilatkozott Orbán a Sport Bildnek.

A Bayern München a Bajnokok Ligájában elődöntős – ellenfele a Real Madrid lesz –, ez az egyetlen sorozat, amelyben még van esélye trófeát szerezni a mostani idényben.

Thomas Tuchel vezetőedző – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – a szezon végén távozik, s egyelőre még nem tudni, ki követi a poszton, de sajtóinformációk szerint Ralf Rangnick, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya a legesélyesebb.

Orbán 2015 és 2019 között dolgozott együtt a német szakemberrel a Lipcsénél.Csak annyit mondhatok, hogy Ralf Rangnick top edző. Világos elképzelései vannak a játékról és jó a fiatal futballisták fejlesztésében” – fogalmazott a hátvéd.

Orbán a saját klubjával kapcsolatban azt mondta, a mostani szezonban azért nem tudtak élni a Bayern viszonylagos meggyengülésével, azért nem voltak harcban a bajnoki címért, mert tavaly nyáron nagy változáson ment keresztül a keretük. Josko Gvardiol, Konrad Laimer, Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku távozásával az RB Leipzig négy fontos pillérét is elvesztette.

„Nem volt esélyünk a legjobbakkal versenyezni, de szerintem eddig kihoztuk a legjobbat ebből az idényből” – mondta Orbán, utalva arra, hogy a Bajnokok Ligájában bejutottak a 16 közé és nagy valószínűséggel a következő szezonban is szerepelhetnek a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×