eur:
386.74
usd:
358.18
bux:
68953.12
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Mihály Ákos (b) és Szabó Bence (k), valamint a japán Ocu Koszuke (j) a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen 2024. április 28-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Japán legyőzve

A japánok elleni 3-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon.

"Merjünk álmodni!" - ezzel a szlogennel és az élvonalba visszajutás reményével vágott neki az ötfordulós tornának a magyar válogatott, amely tavaly még a 16 csapatos elitben szerepelhetett. Bolzanóba közel ötszáz szurkoló kísérte el a gárdát és teremtett egészen kiváló hangulatot.

A japánok ellen volt törlesztenivaló: február 10-én Budapesten nyertek az olimpiai selejtezőben, és ha nem zárják ki utólag a fehéroroszokat, akkor a MacAdam-csapat búcsúzott volna a kvalifikációtól.

A kapuban a norvég élvonal legjobbjának választott Bálizs Bence kezdett. A lett-dán bírópáros gyorsan kiosztott egy-egy kiállítást, majd a japánok több mint másfél perces kettős hátránya alatt nem sikerült betalálni. Azonos létszám mellett viszont Szabó Bence kipattanóját a húszéves Varga Balázs ütötte be közelről a nyolcadik percben. A folytatásban jól birtokolta a pakkot a magyar csapat, kevés esélyt adott ezzel riválisának. A szünet előtt Sofron István kiállítását sikerült kivédekezni.

A második játékrész elején a friss dán ezüstérmes, a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád ült ki, a védelem azonban Bálizzsal az élen hősiesen állta a rohamokat. Ebben a szakaszban a korábbinál nagyobb sebességgel korcsolyáztak a japánok, később is sokat lőttek kapura - a magyarok csak négyszer a húsz perc alatt -, viszont a 34. percben Stipsicz Bence a kapuvasat találta el éppen a "ficaknál". A Sofron ellen megítélt kiállítás zárta a harmadot, ám a fórban Szato Ju szólóját kellett védenie Bálizsnak botos kesztyűvel.

Nariszava Juta lábbal védett a záró felvonás elején, ám kisvártatva Terbócs István ütemtelenül ellőtt korongját "bevédte" kötényben, a botja nem takarta a lábak közötti területet. Egy perc múlva viszont bemutatta a nap legnagyobb bravúrját, amikor visszavetődve védte a gólvonal előtt Sebők Balázs kísérletét. Fejes Nándor és Varga is büntetést kapott, utóbbi kiállítása alatt Nakadzsima Teruto lövése a honosított Nilsson Henrik korcsolyapengéjéről vágódott a hálóba. Erőre kapott a japán sereg, Furahasi Makuru fonákkal kapuvasat lőtt.

A hajrára lehozta kapusát az ázsiai együttes, de Galló Vilmos korongot lopott és Hári Jánossal lövetett gólt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint 22-23 sportágban lehetnek majd érdekeltek a mieink Párizsban, ahol ideális szálláshelyet sikerült lefoglalniuk a magyar szervezőknek. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a legtöbb magyar induló számára egy vagy két edzésnapot biztosítanak a helyszínen, még mielőtt megkezdődik a versenyük.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×