Hirdetés

Átvett egy funkciót a Windows 11-től a Windows 10, aminek mindenki örülhet



|

Egy lépéssel közelebb került egymáshoz a két operációs rendszer.

Hirdetés

Lassan három évvel a bemutatása után kijelenthetjük, hogy a Windows 11 eddig nem tűnik sikertörténetnek, hiszen hiába erőlteti minden lehetséges módon a Microsoft, a korábbinál jóval szigorúbb hardveres követelményeket támasztó platform nem igazán akar elterjedni, sőt: a márciusi statisztikák alapján minimálisan még csökkent is az operációs rendszer piaci részesedése.

A 2015-ben megjelent Windows 10 rendületlenül magas, 70% feletti jelenlétéből kiindulva joggal feltételezhetjük, hogy az előző generáció mellett kitartó tábor nem kér a Windows 11 szolgáltatásaiból, most viszont még a leghűségesebb felhasználók is örvendhetnek annak, hogy az elődhöz is leszivárog az újabb rendszer egy hasznos megoldása.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis egy blogposztban közölte a hírt, hogy immáron a Windows 10-nél is alkalmazza azt az eljárást, melynek köszönhetően jelentősen csökken a havi frissítési csomagok (latest cumulative update, LCU) mérete. A redmondiak ezt a csomagolás hatékonyabbá tételével és bizonyos nélkülözhető elemek eltávolításával érték el.

A fogyókúrán átesett, gyorsabban és kevesebb adatforgalommal letölthető update-ek eddig a Windows 11 exkluzív funkciójának számítottak, a döntéssel viszont a Windows 10 22H2-es verziójába is megérkezett az eljárás. A bejegyzés alapján az előző generációs platformon a 2024. április 23-i (KB50336979) kiadással debütáltak a csökkentett méretű frissítések.

Hogy pontosan mennyit sikerül spórolni, azt az április 9-én kiadott KB5036892-es frissítéssel illusztrálják a redmondiak: ez a csomag még 830 MB-ot foglalt, míg a Windows 11-ből származó megoldással debütált április 23-i pakkot már 650 MB-nyi adatba sikerült beleszuszakolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.