szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Musk Pekingben már találkozott Li Qiang miniszterelnökkel és másokkal is tárgyal.

Elon Musk vasárnap be nem jelentett látogatásra érkezett Pekingbe, ahol magas rangú tisztségviselőkkel találkozik, hogy megvitassák az önvezető autókban használt Full-Self Driving (nevével ellentétben nem teljesen autonóm önvezetésre alkalmas) szoftver bevezetését, és az adatok tengerentúli továbbításának engedélyezését – állítja egy magát meg nem nevezni kívánó bennfentes a Reuters szerint.

A kínai állami média arról is beszámolt, hogy Musk Pekingben találkozott Li Qiang miniszterelnökkel, amely során Li elmondta: a Tesla kínai fejlesztése az USA-Kína gazdasági és kereskedelmi együttműködés sikeres példájának tekinthető. – írja a Reuters.

Az amerikai elektromos járműgyártó négy éve vezette be a Full Self-Driving (FSD) szoftvert, az Autopilot szoftver eddigi legautonómabb verzióját, de a vásárlók sürgetése ellenére sem tette még elérhetővé Kínában, a világ második legnagyobb piacán. Musk megígérte, hogy a Tesla „hamarosan bevezetheti” technológiát az ázsiai országban is.

Musk utazása alig több mint egy héttel azután történt, hogy a Teslával kapcsolatos „nagyon súlyos kötelezettségeire” hivatkozva lemondta indiai látogatásáról, amely során Narendra Modi miniszterelnökkel is találkozott volna.

A Tesla ebben a hónapban jelentette be, hogy globálisan elbocsátja munkavállalóinak 10 százalékát bocsátja el, a csökkenő eladások és a kínai elektromos járművek gyártóival vívott árháború miatt.