Gyártók Hűvösebben utazhatunk a Hyundai ablakfóliájával

Hűvösebben utazhatunk a Hyundai ablakfóliájával

autopro.hu/D.Á. | 2024.04.28 04:16

Hűvösebben utazhatunk a Hyundai ablakfóliájával

Fotó: Hyundai Media Center

A Hyundai Motor Company piacra dobta a Nano Cooling Film névre kereszelt ablakfóliáját, amely állítólag jelentősen jobban hűti az autók belterét, mint hagyományos társai. A fólia – a nevéből adódóan – nanotechnológiát használ a jobb hővezetés érdekében. Az innovatív, átlátszó fólia előnyei főleg száraz és forró körülmények között láthatók.

Hirdetés

Hogy bizonyítsa terméke ígért tulajdonságait, a koreai márka elindította a Made Cooler By Hyundai kampányát, melynek keretében 70 ügyfele autóablakait vonta be az új fóliával a pakisztáni a Lahore-ban, ahol a nyári csúcshőmérséklet 50 Celsius-fok is lehet. A Nano Cooling Film többet tud a hagyományos fóliáknál, mivel úgy tudja visszaverni a hőt, hogy közben átlátszó marad és nem akadályozza a kilátást, szemben például a sötétített fóliákkal, amelyekkel éjszaka rossz a kilátás.

Mindezt úgy éri el a Hyundai, hogy három réteget alkalmaz egymáson, amelyek visszaverik vagy épp kisugározzák a nap által keltett hő egyes hullámhosszait. A film külső rétege közepes infravörös hullámhosszon sugározza ki a hőt az autó belsejéből a külvilágba, miközben a két belső a külvilágból érkező napsugarakat veri vissza közel infravörös tartományban. A Nano Cooling Film sötétített fóliával együtt is felszerelhető olyan régiókban, ahol az megengedett. A hátoldalon elhelyezett hagyományos fólia segít tovább növelni a hűtőhatást.

Látványos eredmények

A Hyundai a forradalmi fóliát a Nano Tech Day rendezvényén leplezte le, 2023 júliusában, ahol a vállalat bejelentette, hogy tovább fogja fejleszteni a fejlett anyagait, mielőtt valódi autókba és mobilitási eszközökbe való alkatrészeket, rendszereket készít. A Hyundai kísérlete a Nano Cooling Filmmel megerősítette annak hatékonyságát: egy kutatás szerint a fólia 10,98 Celsius-fokkal csökkentette a sofőr feje körüli levegő hőmérsékletét nyári, nappali vezetés során a hagyományos fóliákhoz képest, és 12,33 fokkal a fóliával el nem látott autókhoz viszonyítva. A műszerfal tetejének hőmérséklete még többet elmond a fólia hatékonyságáról: a hagyományosan fóliázott autókban 15,38, a fólia nélküliekben 22 Celsius-szal volt magasabb a hőmérséklet ezen a részen, mint a Nano Cooling Filmmel ellátottban – írja a Green Car Congress.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink