eur:
388.1
usd:
360.15
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Németh Anikó kapus (j), Németh Bernadett (k) és a norvég Andrea Dalen (b) a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Norvégia mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

A magyar női jégkorong válogatott visszajutott az elitbe

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a Koreai Köztársaságot és Hollandiát egyaránt 2-0-ra legyőzte, majd Norvégiától és a házigazda Ausztriától is kikapott szétlövésben.

A magyar női jégkorong-válogatott visszajutott az elitbe, mivel 2-1-re legyőzte Franciaországot a klagenfurti divízió I/A-világbajnokság szombati, utolsó fordulójában.

Eredmény, 5. (utolsó) forduló:

Az utolsó forduló előtt listavezető Franciaország elleni mérkőzést annak tudatában kezdték a magyarok, hogy az alapjátékidőben, azaz három pontot érően kell győzniük a feljutásért, ehhez képest már a 43. másodpercben gólt kaptak.

A kiegyenlített első harmad után a másodikban a magyar együttes játszott fölényben - ekkor 11-7 volt a kapura lövések aránya -, és az utolsó percben Jókai-Szilágyi Kinga találatával sikerült is egyenlítenie. A harmadik felvonás elején Seregély Míra vezetéshez juttatta válogatottját, és bár ezután a franciák mindent megpróbáltak, 11-4-es kapura lövési aránnyal zárták ezt a játékrészt, az eredmény már nem változott.

A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó Koreai Köztársaság kiesett a divízió I/B-be.

Az állás:

1. (és feljutott) Norvégia 12 pont/5 mérkőzés,

2. (és feljutott) Magyarország 11/5,

3. Franciaország 10/5,

4. Ausztria 5/4,

5. Hollandia 4/4,

6. (és kiesett) Koreai Köztársaság 0/5

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Állta a sarat a Mol, de nem ez volt élete eddigi legjobb negyedéve

Állta a sarat a Mol, de nem ez volt élete eddigi legjobb negyedéve

Ma hajnalban közzétette idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol. Ahogy arra számítani lehetett, a legfrissebb számok messze vannak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, ráadásul az elmúlt hónapokban több tekintetben is kedvezőtlenül alakultak a fundamentumok a Mol körül: negatívan hatott a beeső gázár-környezet és az árbevétel-arányos különadó befizetése, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×