Hirdetés

Röhejesen hangzik, de közel 30 ezer forintot kérhet a Samsung legújabb gyorstöltőjéért



|

Az EP-T5020 teljesítménye egyáltalán nem magyarázza prémium árazását.

Hirdetés

Számos alternatíva és nem hivatalos megoldás közül válogathatunk amikor mobilunkhoz keresünk kiegészítőket. Érthető, hogy sokan inkább a valamivel kockázatosabb, ám pénztárcabarátabb utat választják és nem a gyártó hivatalos, olykor igen borsos árú termékei mellett teszik le voksukat.

Mint ahogy a legtöbb piaci szereplő, a Samsung is számos kiegészítőt kínál a vásárlóinak, ám legújabb gyorstöltőjükkel minden bizonnyal szintet léptek - legalábbis az árazása tekintetében szinte biztos. A vállalat 50 wattos gyorstöltőjéről és annak részleteiről egy iparági bennfentes, Roland Quandt rántotta le a leplet. 

Egészen pontosan az EP-T5020 név alatt futó modellről van szó, ami két USB-C porttal rendelkezik. A töltő alapvetően 50 watt leadására képes, viszont amennyiben mind a két portot használjuk, teljesítménye 25 wattra korlátozódik. Nem kiemelkedő, ám mobilokhoz bőségesen elegendő teljesítményről beszélhetünk, elvégre a Samsung készülékei közül egyik sem haladja meg a 45 wattos vezetékes töltést.

Hirdetés

A kiegészítővel igazából egyetlen egy gond van: Quandt értesülései alapján, Európában 69,90 eurós (közel 30 forintos, persze ez a helyi adóktól is függ) árazással kerül majd forgalomba, ami finoman szólva is sok, főleg ezért a teljesítményért.

Rengeteg, ennél jóval olcsóbb, specifikációk tekintetében combosabb töltő közül válogathatunk, így a Samsung megoldása vélhetően a márkahű, hivatalos kiegészítőkhöz ragaszkadó felhasználókat fogja majd lenyűgözni, ahogy ezt már az Apple háza táján már megszokhattuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.