Conte megállapodott az új csapatával – sajtóhír

Az olasz média beszámolói szerint az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitánya a következő szezontól ismét munkába fog állni…

(Photo by Alessandro Rota /Getty Images)

A Rai Sport információi szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a következő szezontól Antonio Conte lesz a Napoli új vezetőedzője, miután a csatorna átigazolási szakértője, Ciro Venerato szerint a felek hároméves szerződést fognak kötni egymással,

A kiszivárgott híresztelések értelmében már csak Aurelio De Laurentiis klubelnök végső jóváhagyása hiányzik a megállapodás hivatalossá tételéhez. Eközben a Calcionapoli24 azt is tudni véli, hogy Conte éves fizetése 6.5 millió euró lehet a nápolyiaknál.

Az 54 esztendős leccei származású tréner korábban több rivális élcsapatot irányított: a Juventusszal három olasz bajnoki címet és két olasz Szuperkupát nyert, míg az Interrel ugyancsak bajnok lett a 2020-2021-es évadban. Conte ezen kívül 2014 és 2016 között az olasz válogatott szövetségi kapitánya volt, a Chelsea-vel pedig angol bajnoki címet és FA-kupát nyert. Utoljára a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

A Napolitól a 2022-2023-as idényben megnyert bajnoki cím után Luciano Spalletti távozott, az aktuális idény közben pedig három különböző edző is megfordult a kispadon, azonban egyikük irányításával sem tudta megközelíteni korábbi formáját az együttes. A délolasz gárda öt fordulóval a bajnokság vége előtt csak a nyolcadik helyen áll a Serie A tabelláján.

fociclub

A Conte megállapodott az új csapatával – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.