"Ő az egyik legnagyobb színész": Maïwenn szerint totálisan félreértették, amikor azt mondta, hogy a stáb félt Johnny Depptől a Jeanne du Barry forgatásán

Úgy érzi, rosszindulatúan kiforgatták a szavait

"Ő az egyik legnagyobb színész": Maïwenn szerint totálisan félreértették, amikor azt mondta, hogy a stáb félt Johnny Depptől a Jeanne du Barry forgatásán - Jeanne du Barry: A szerető

Pár napja mi is szemléztük a The Independent interjúját, amelyben a Jeanne du Barry - A szerető rendezője és főszereplője, Maïwenn arról beszélt, hogy a történelmi drámában XV. Lajos francia királyt játszó Johnny Depp-pel nem ment teljesen simán a közös munka, és a stáb "félt" a színésztől. Maïwenn most egy friss közleményben arról ír, hogy a szavait félreértették és kiforgatták, amiért neheztel is az interjút készítő újságíróra, de ő valójában csak arra gondolt, hogy Depp színészi nagysága miatt volt "félelmetes" egyeseknek.

“Amikor azt mondtam, hogy Johnny 'félelmetes', akkor a karizmájáról, a híréről, a sztárstátuszáról, stb... beszéltem. Sokkoló volt számomra, amikor megtudtam, hogy az újság azzal a szalagcímmel jelent meg, hogy 'Félt tőle a stáb', mert így leírva, kontextus és árnyalatok nélkül, már egyáltalán nem ugyanazt jelenti. Az újságíró nem akarta megragadni a szavaim árnyalatait" - fogalmaz Maïwenn a Varietyhez eljuttatott közleményében.

"Szeretném, ha nagyon világos lenne a helyzet: Johnny olyan értelemben 'félelmetes', hogy a karizmája és a státusza mint 'király' imponáló. Az 'imponáló' kifejezést kellett volna használnom, ha tudom előre, hogy Charlotte O'Sullivan [szerk.: a The Independent újságírója] ilyen rosszhiszeműen használja a szavaimat."

Maïwenn hangsúlyozza azt is, hogy Deppet egy színészóriásnak tartja, "ő az egyik legnagyobb színész", és hogy sok szempontból Marlon Brandóra emlékezteti a zsenialitása, a küzdelmei, az őszintesége és ellentmondásossága. "Annak ellenére, hogy a forgatás során többször is vitáztunk, ő egy olyan ember, akit teljességgel tisztelek és csodálok, és fontos számomra, hogy korrigáljam a saját narratívámat, mert nagyon úgy érzem, hogy elárultak ezzel a Charlott O'Sullivan által készített interjúval" - fogalmazott a francia filmes, és hozzátette: "Johnny Depp egy celebritás és egy zseni, és igen, néha ettől félhetnek az emberek."

A rendezőnő arról is ír, hogy már a The Independentnek adott interjú elején furcsa volt neki, hogy nem Jeanne du Barry keletkezéstörténetéről szól az első kérdés, hanem arról, hogy melyik a kedvenc filmje Johnny Depptől, de naiv volt, és csak a beszélgetés végén fogta fel, hogy valójában egy kérdés sem hangzott el a saját alkotásáról, szóval nyilvánvalóvá vált számára, hogy az újságírót csak az érdekelte, hogy valami felhajtást csináljon. Maïwenn szerint O’Sullivant nyilvánvalóan nem érdeklik a filmek és a mozi, csak a botrányok:

"Miközben itt vagyunk a #MeToo-mozgalom kellős közepén, itt egy nő, aki csak a filmjeimben és életemben szereplő férfiakról kérdezett engem. Mintha csak a férfiakon keresztül léteznék. Egyetlen kérdés sem volt a film készítéséről, sem az inspirációkról vagy bármi másról. Aztán meg háborognak, hogy nincs elég női rendező. Nem is akart rólam és a munkáimról beszélni. Ezt én személy szerint hamis feminizmusnak nevezem!"

A Variety megkereste a The Independentet és magát O'Sullivant is, de egyelőre nem reagáltak Maïwenn közleményére.

További cikkek a témában
Kommentek