Trend Ezer kilométer egy töltéssel? Ezt ígéri a CATL

Ezer kilométer egy töltéssel? Ezt ígéri a CATL

autopro.hu | 2024.04.26 10:22

Ezer kilométer egy töltéssel? Ezt ígéri a CATL

Fotó: CATL

Pekingben, az Auto China autóipari kiállításon mutatta be 1000 kilométeres hatótávú Shenxing PLUS elektromosautó-akkumulátorát a Debrecenben gyárat építő kínai CATL.

Hirdetés

Április 25-én a pekingi Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését a CATL. A Shenxing PLUS egyszeri 4C töltéssel akár 1000 kilométeres távolság megtételére képes, a szupergyors töltésnek köszönhetően pedig mindössze tízperces töltéssel 600 kilométer hatótávolságot ér el. A CATL a Shenxing akkumulátorral működő autók tulajdonosainak egy olyan rendszert hoz létre, mely az akkumulátor mellett gyorstöltő hálózatot és különböző szolgáltatásokkal kiegészített Shenxing klubtagságot kínál majd egy csomagban.

A Shenxing PLUS akkumulátor nagy hatótávolságúvezetési élményt nyújt, mely a városi közlekedés mellett képes a hosszútávú utazások iránti fogyasztói igényeket is kielégíteni. Az 1000 kilométeres tisztán elektromos működésen alapuló hatótávolság a vállalat folyamatos technológiai áttöréseinek köszönhető. A Shenxing PLUS anód- és katódtechnológiája növeli az akkumulátor energiasűrűségét, miközben hatékonyan szabályozza a térfogattágulást a töltési és kisülési ciklusok során. Az akkumulátorgyártásban elsőként használt, egy darabból álló burkolat optimalizálja a belső térkihasználást, lehetővé téve a Shenxing PLUS celláinak soha nem látott energiasűrűségi szintjét.

A Shenxing PLUS akkumulátor modulmentes CTP (cell-to-pack) 3.0 technológiára optimalizált struktúrával rendelkezik, amely hét százalékkal növeli a tömörítési hatékonyságot. Az anyagok és a szerkezet terén elért áttöréseknek köszönhetően a Shenxing akkumulátorrendszer energiasűrűsége először lépi át a 200 wattóra/kilogrammos küszöbértéket, elérve a 205 wattóra/kilogrammot, így az 1000 kilométer feletti hatótávolságot könnyedén biztosítja.

Tíz perc töltéssel hatszáz kilométer

A nagy hatótávolság mellett a Shenxing PLUS szupergyors töltést kínál, mindössze 10 perc alatt akár 600 kilométeres hatótávolságot képes biztosítani. A másodpercenkénti egy kilométeres szupergyors töltési sebességgel a termék egyedülálló az akkumulátorpiacon.

Annak érdekében, hogy a CATL növelje a töltési sebességet a Shenxing PLUS olyan technológiát alkalmaz, amely simább és hatékonyabb energiaátvitelt tesz lehetővé a katód és az anód anyagai között. A vállalat jelentősen bővítette az akkumulátorrendszerben a terminálok túláram felületét és kapacitását is, hogy az a nagy áramerősségű töltés során gyorsan elvezesse a hőt. Ezen felül az újonnan kifejlesztett MI-alapú polarizációs modell képes előre jelezni és valós időben szabályozni a töltési áramot, lehetővé téve a gyorsabb és intelligensebb töltést.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink