eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Kapitális fogás, megdőlt a rekord a Balatonon – képek

Április 21-én, vasárnap vette kezdetét a 140 óráig zajló X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye, amelynek negyedik napján megdőlt a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben a versenyrekord is, amely mostantól Hundzsa Ferenc nevéhez fűződik.

Már az esemény megkezdése előtt bizakodtak a horgászok, hogy a kedvező időjárási előrejelzések miatt arra is sor kerülhet, hogy megdől a hivatalos balatoni pontyrekord. Az IBCC első 30 kiló meghaladó halára április 22-ig kellett várni, amikor Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon, a 284-es pegen horgászó Mikbaits Rebels egy 30,1 kilós pontyot mérlegelt – számolt be a Pecaverzum.

Mint olvasható, ez még messze elmaradt a sokat által áhított csúcstól, de április 24-én, szerdán délután végül beigazolódott a korábban megfogalmazott sejtés, és elkerült egy akkora ponty a Balatonból, mint még soha. A siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor – jelentették be a szervezők.

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője azt mondta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször horogra került. Egyedi ismertetőjegye, azonosító bélyege egy pikkelycsavar a bal oldalán.

A balatoni pontyrekordot legutóbb március 16-án Török Mihály döntötte meg, aki besétálós, dobós módszert alkalmazva terelt partra egy 34,8 kilós tőpontyot.

A Takács Csaba, Hundzsa Ferenc és Kecskeméti Zoltán alkotta Aqvarius Team mostani fogása csaknem egy kilóval tette magasabbra a lécet, és az első 35 kiló felettit ponty, amit hitelesített körülmények között kikerült a magyar tengerből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×