Áll a bál a Fallout 4 "nextgen" frissítése körül: Bizonyos PS-játékosoknak nem ingyen jár, de egyéb téren is sok fejfájást okoz

A Bethesda hozza a formáját

Áll a bál a Fallout 4 "nextgen" frissítése körül: Bizonyos PS-játékosoknak nem ingyen jár, de egyéb téren is sok fejfájást okoz

A Fallout-játékok reneszánszukat élik az Amazon élőszereplős sorozatának köszönhetően, ami szép sikert aratott, elnyerte a játékosok tetszését, sőt meg is hozta a kedvüket a játszáshoz. A Fallout 4-et azért is (lenne) érdemes nyüstölni mostanában, mert ma megérkezett a sokat halasztott "nextgen" frissítése, ami elsősorban PS5-re és Xbox Series X/S-re "javítja fel" a posztapokaliptikus RPG-t. Igen ám, de a visszajelzések alapján ez több kárt csinál, mint hasznot, ráadásul nem is ingyenes azon konzoltulajok számára, akik rendelkeznek PlayStation Plusos Fallout 4-példánnyal.

Egyrészt a Kotaku jelentette, hogy X-en és a Bethesda Discordján is sorra reklamálnak a felhasználók amiatt, hogy azok számára úgy tűnik, nem ingyenes a frissítés, akik a PlayStation Plus egyik havi akciója részeként szerezték be a Fallout 4-et. Ez a probléma a jelentések szerint nem áll fenn Xboxon, tehát ha valaki a Game Passen keresztül játszik az akció-szerepjátékkal, akkor ott nem találkozik ezzel, simán letöltheti a frissítést. A PS Plusosoknál viszont az a probléma állt elő, hogy a PlayStation Store-ból nem tudják ingyen beszerezni a fejlesztést, mert hogy nincs ilyen opció, csak vásárolni tudnak, mármint a teljes játékot.

Alább láthattok is egy beágyazott példát, és amúgy állítólag a PlayStation Collectionös verzióval is ugyanez a gond. A Kotaku jelentése szerint Discordon az egyik admin azt írta, hogy lesz előrelépés az ügyben, tehát ez semmiképp sem egy szándékos kicseszés, szemét üzleti húzás, hanem valószínűleg véletlen hiba. Szintén a Kotaku hívta fel a figyelmet arra, hogy volt már hasonló gikszer a Final Fantasy VII Remake-nél.

A PC Gamer továbbá azt jelentette, hogy a játék számítógépes változatával is bőven vannak gondok. Az egy dolog, hogy a nagyjából 14,4 GB-os patch nem sokat változtat, mármint pozitív irányban nem sokat változtat a Fallout 4-en, de még a modokat is elrontja. Pontosabban hibák lépnek fel a modolt játékmentések betöltése közben a frissítés óta, valamint a nem a Creation Clubból származó modifikációk (mint az alapvetésnek számító Script Extender) használta is problémákba ütközik.

Ez csak a jéghegy csúcsa. A PC Gamer nem sok változást észlelt a játék látványvilágában, sőt az ultraszéles képarány-támogatás is balul sült el, azaz elég bénán megnyúlik a kezelőfelület ebben a módban játszva. Aztán a Creation Engine ezen változata továbbra sem támogatja a 60 fps-nél nagyobb képkockasebességet, a hírhedt Weapon Debris grafikai beállítás pedig még mindig összeomlást okoz az NVIDIA GeForce RTX-kártyákkal ellátott konfigurációkon. Igen, ez már évek óta gond, és vártuk, hogy a Bethesda majd javít rajta a mostani frissítéssel, de ez nem történt meg. Még szerencse, hogy a menüben ki lehet kapcsolni.

A teljes frissítési listát, benne a bugjavításokkal és a tartalmi újdonságokkal erre találjátok.

További cikkek a témában

Fallout 4

2015. november 10.
  • Platform
  • PS4
  • PC
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
Kommentek