eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A DVTK-stadion a Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzés közben készült felvételen Miskolcon 2019. augusztus 24-én. A Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, a DVTK új stadionját 2018 májusában adták át.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Bűnügyi felügyelet alatt két diósgyőri szurkoló

Elrendelte a bűnügyi felügyeletét a Miskolci Járásbíróság annak a két diósgyőri futballszurkolónak, akik a vendégcsapat szurkolóit akarták megtámadni egy februári labdarúgó-mérkőzésen a borsodi megyeszékhelyen.

A Miskolci Törvényszék a közleményében azt írta, a gyanúsítottak, valamint a legalább 50-100 főből álló szurkolói csoport február 24-én a miskolci stadionban megrendezett DVTK–Fehérvár FC mérkőzés lefújását követően előre kitervelten, a rendőrök által kísért, gépjárműveikkel konvojban távozó vendégszurkolók felé támadólag indultak meg.

A fogvédőt, kámzsát, símaszkot és kapucnis pulóvert viselő gyanúsítottak és többi hazai szurkoló sértő és erőszakos rigmusokat kiabáltak a vendégcsapat drukkerei felé – olvasható a közleményben.

Hozzátették, a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására.

A bíróság végzése nem végleges.

(Címlapképünk illusztráció: Miskolc, 2019. augusztus 24. A DVTK-stadion a Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzés közben készült felvételen.)

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×