Logisztika Új logisztikai komplexumot épített a Gebrüder Weiss

Új logisztikai komplexumot épített a Gebrüder Weiss

MTI | 2024.04.25 17:17

Új logisztikai komplexumot épített a Gebrüder Weiss

Fotó: Gebrüder Weiss / Facebook

Átadták a Gebrüder Weiss Kft. 10 milliárd forintos beruházással épült logisztikai komplexumát április 25-én, csütörtökön Dunaharasztiban, amely a legmodernebb, leginnovatívabb technológiákkal működik.

Wolfgang Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss (GW) konszern igazgatótanácsának elnöke az átadási ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt évek recessziója után újraéled a konjunktúra, az ipari termelésben, különösen az autó- és az elektronikai iparban tapasztalható növekedés alapján a következő években a fuvarozás és a logisztikai szolgáltatások iránti keresletbővülésre lehet számítani.

Thomas Schauer, a GW közép- és kelet-európai regionális vezetője arról beszélt, hogy az új logisztikai központ magas szintű automatizált rendszerekkel rendelkezik, az áruk tárolásáról és mozgatásáról intelligens technológiák gondoskodnak. Hozzátette, hogy az egyik ilyen az AutoStore által szállított automatikus tárolórendszer, amely már nem polcokat használ az áruk tárolására, hanem műanyag ládákat, amelyeket egy alumínium vázrendszerben, közlekedőfolyosók nélkül tárol, önjáró robotok segítségével.

Varga Bálint a GW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az átadott komplexum 10 ezer négyzetméteres, átrakóraktárakkal, magasraktárakkal, valamint a hozzájuk tartozó irodákkal és 100 dokkolókapuval rendelkezik. A fejlesztéssel a vállalat központi logisztikai létesítménye 32 ezer négyzetméterre bővült, magyarországi logisztikai telephelyhálózatának összesített területe ezzel megközelíti a 100 ezer négyzetmétert.

Felkészül: Győr

A társaság eseményhez kapcsolódó sajtóközleménye szerint a GW Magyarországon Dunaharaszti mellett Győrött, Zalaegerszegen, Pécsen, Szegeden és Polgáron működtet telephelyeken, alkalmazottainak száma 450. A vállalat következő nagyberuházása Győrben valósul meg 2026-ban, ahol önálló logisztikai létesítményt kíván felépíteni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink