szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 30-án az egyetem hallgatói és munkatársai előtt mutatkozik be.

Április 30-án lesz a rektorjelölt, Bruno van Pottelsberghe meghallgatása - írja a honlapján a Corvinus Egyetem.

Ahogy arról az Eduline-on már beszámoltunk, tavaly július 31-én távozott a pozíciójából Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora.

Takáts 2021-ben került az egyetem élére. Amellett, hogy az intézmény közleménye szerint "megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát," továbbá elindította az általa létrehozott tehetséggondozó programot, és az irányítása alatt AACSB minősítést szerzett az egyetem, az ő irányítása alatt robbant ki az elmúlt évek egyik legnagyobb vizsgabotránya is. Vagyis, hogy az egyik hallgatót a társaitól külön, egy kifejezetten neki összeállított teszt alapján vizsgáztattak, miután annak szülei kapcsolatba léptek az egyetemmel és azzal érveltek, hogy érdemi Mol-részvényekkel rendelkeznek.

Az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini a megüresedő rektori posztra nemzetközi pályázatot írt ki, az átmeneti időszakban pedig Szabó Lajos rektorhelyettes látta el a rektori feladatokat.

Most a Corvinus a honlapján azt írja: a pozícióra összesen négy pályázat érkezett, ezek közül azonban három nem felelt meg a minimum elvárásoknak.

"Vagy magyarországi egyetemi tanári kinevezéshez szükséges tudományos teljesítmény marad el az elvárt minimumszinttől és ezért az egyetemi tanári pályázat nem befogadható, vagy a felsőoktatási vezetői tapasztalat nem volt elegendő" - indokolják.

Egy jelölt, a belga közgazdász Bruno van Pottelsberghe pályázata azonban megfelelt az eddigi követelményeknek. A hírek szerint ő a brüsszeli székhelyű Solvay Brussels School of Economics and Management főállású professzora, aminek 2011 ás 2017 között a dékánja is volt, az önéletrajzát, szakmai önéletrajzát és a pályázatát azonban a honlapról csak a regisztrált személyek - hallgatók, tanárok - tudják letölteni.

A rektorjelölt április 30-án egy a munkatársak és a hallgatók számára együttesen szervezett fórum keretében mutatkozik majd be és válaszol a felmerülő kérdésekre.

"Egy 20-30 perces prezentációban ismerteti elképzeléseit, rektori programját, ezt követően 60 perc áll rendelkezésre a kérdésekre-válaszokra" - írják.

Aki akar, előzetesen is küldhet be kérdéseket. Ennek határideje április 26 (péntek).