2000 euróba került Nisqy-nek egy bug használata

2000 euróba került Nisqy-nek egy bug használata

Figyelmeztetés mellé pénzbírságot is kapott a Riot-tól az offseason-re Nisqy, az SK Gaming középső ösvényese.

Régóta küzdenek a profi ligák a rendszeresen előforduló hibák ellen, ahogy a Riot is mindent megtesz, hogy minél kevesebb buggal találkozhassunk, sajnos néha mégis százezrek szeme láttára csúszik be egy-két hiba. Ilyen esetekben sokszor maguk a játékosok kérik a meccs megállítását, az SK-BDS meccsén most az LEC bírói szóltak közbe, mikor Nisqy Neeko-val használt egy bugot.

Sokan nem tudják, de a Riot Games jól számon tarja milyen hibákkal találkozhatunk egy mérkőzés során és ezekről rendszeresen tájékoztatja is a csapatokat. Hogy ne kelljen minden alkalommal megállítani a játékot az élő közvetítések alatt, a csapatoknak adnak egy külön listát a nem használható bugokról. Ezek általában olyan ismert hibák, amiket a játékosok akár minden mérkőzésükön használnak, könnyen előidézhetőek és igazságtalanul juttatja előnyhöz csapatát. Ilyen játékhiba idézett elő Nisqy, amikor Neeko hősével használta Alakhasadás (W) képességét és alakot váltott egy mézvirágra és játszotta le a vicc animációt. Ha a leírtakat ugyanis megfelelő ütemben hajtjuk végre akkor Neeko klónja az eredetileg tervezettnél sokkal több ideig marad lent a pályán, ezzel megtévesztve ellenfeleinket vagy gyűjtve olyan információt, ami az eredeti mechanikával nem lenne elérhető számunkra.

Ezeket olvastad már?

Az LEC versenybírói gyorsan megállapították, hogy Nisqy nem igazságtalan előnyszerzés céljával használta a bugot, és csapata igazából nem is szerzett olyan információt, ami hatással lehetett volna a meccs kimenetelére. Eredetileg úgy nézett ki, hogy a középső ösvényes megússza egy figyelmeztetéssel a színpadon, de a meccs után a Riot munkatársai már nem voltak ilyen elnézőek, 2000 euróra büntették a játékost, bár valószínű, hogy ezt a klubja gyorsan kifizeti Nisqy helyett.

Az SK-nek egyébként sikerült egy kifejezetten nagy előnyből elveszíteni a mérkőzést. A meccs egy pontján több mint 8000 arannyal vezettek a BDS ellen.

Mit gondoltok, megérdemelt volt a büntetés?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.