szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyitott tetővel autózni azért így sem rossz dolog.

Ahogyan jön a tavasz, elkezdik keresni a magyar vevők is a kabriókat. A Használtautó.hu készített egy listát, mely modellek a leginkább népszerűek az elmúlt év statisztikái alapján itthon.

A magyar piacot és az autók átlagéletkorát ismerve talán nem meglepő, hogy még ebben a szűkebb szegmensben is az idősebb és olcsóbb autók a kedvencek. A legnépszerűbb modellek között szerepel a Peugeot 206, a BMW 3-as sorozata, a Renault Mégane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra.

Az elmúlt év statisztikái azt mutatják, hogy kimondottan az öregecske, 11-20 éves (57,5%) és 20 évnél is idősebb modellekért (22%) emelték fel legtöbbször a telefont.

A legolcsóbb kabriók
Használtautó.hu

Az átlagárakat tekintve a magyar vásárlók főként az 1–3 millió forint közötti árkategóriában keresnek kabriókat, de ebben a szegmensben azért jellemző a végletesség is, mert minden tizedik potenciális vásárló 15 millió forint feletti kabriót nézett ki magának, majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer forint alatti kategóriában – derült ki a Használtautó.hu adatbázisából.

A legnépszerűbb kabriók
Használtautó.hu