A borzalmas Kedvencek temetője: Vérvonalak rendezője most Az Álmosvölgy legendájához tervez remake-et

A Paramount több projektet is megrendelt a filmestől

A borzalmas Kedvencek temetője: Vérvonalak rendezője most Az Álmosvölgy legendájához tervez remake-et - Az Álmosvölgy legendája (remake)

A Kedvencek temetője tavalyi előzményfilmjével, a mozik helyett csak streamingre küldött Vérvonalakkal nem győzött meg minket Lindsey Anderson Beer arról, hogy érdemes rábízni klasszikus horror- és rémtörténetek új felvonását, de a rendezőnő a második nagyjátékfilmjével remélhetőleg ránk fog cáfolni. Az ugyanis a tervek szerint Az Álmosvölgy legendája adaptációja lesz.

A fejnélküli lovas történetét Washington Irving vetette papírra több mint kétszáz évvel ezelőtt, 1820-ban, az elmúlt évtizedek során rengeteg film és sorozat készült belőle, a leghíresebb a Johnny Depp főszereplésével és Tim Burton rendezésében készült mozis változat 1999-ből. Anderson Beer már egy ideje dolgozik az új adaptáción, és most megújította vele és produkciós cégével, a Lab Brew-val az együttműködést a Vérvonalak mögött is álló Paramount, ahol folytatódik Az Álmosvölgy legendája fejlesztése, aminek a forgatókönyvét is ő írja.

Velünk ellentétben a stúdió elégedett volt a Kedvencek temetője előzményfilmjével, a horror ugyanis a legnézettebb eredeti film volt a Paramount+-on az első 30 nap eredményei alapján. Ennek köszönhetően a Anderson Beer produceri közreműködésével készülő természetfeletti thriller, a Here Comes the Dark is zöld utat kapott, aminek a szkriptjét a Nincs baj, drágám írópárosa, Shane és Carey Van Dyke jegyzi. De egy Optimize című sci-fi/thriller is tervben van Anderson Beer saját novellája alapján, és ezt szintén ő rendezheti.

Az Álomsvölgy legendája új változatáról a filmes a Collidernek azt mondta, hogy sok szempontból hasonló feladatként tekint rá, mint a tavalyi horrorjára, hiszen mindkettő népszerű IP alapján készül. "Ugyanazt csinálom, mint a Vérvonalak esetében. Azt kérdezgettem magamtól: Mire lennék kíváncsi a Kedvencek temetője rajongójaként? Mik azok a kérdések, amiket nem válaszolt meg a könyv? És melyek azok a részei a könyvnek, amiket a filmek nem tártak fel?"

További cikkek a témában
Kommentek