Jóban Rosszban 88-102. rész tartalma

Jóban Rosszban 88-102. rész tartalma

 

2024.05.06., Hétfő 11:55

88. rész

Gábor összeomlik, beismeri, hogy megzsarolták - Lenke pedig különös ajánlatot tesz a titkárnak. Judit élvezi, hogy megfordultak a szerepek: Nándiból, a főnökéből egyszeriben egy kiszolgáltatott beteg lesz, akinek ő határozhatja meg a mindennapjait. Dávid megérkezik az első munkanapjára, az Aranyvirágba, de rá kell jönnie, itt őt senki sem szereti. Viszont érkezik egy különös vendég a kocsmába, egy igazi nagyságos-asszony megjelenésű nő, aki Elődöt keresi. A Pongrácz villában Barbara és Laura már majdnem őszintén beszélgetnek egymással, amikor Barbara megtalál egy elöl felejtett fényképet, és teljesen ledöbben.

89. rész

Barbara úgy dönt, megtartja a titkot és a kompromittáló fotót. Anyja dolgai mellett más is foglalkoztatja: barátnőjét éppen kirúgta a fiúja, és Barbara elhatározza, rövid úton párt talál Julcsinak. Gábor megijed Előd fenyegetőzésétől, Nánditól kér segítséget. Lenke viszont nem érti, mi történhetett a titkárral. Piroska ismét jósol Violának: most egy titokzatos asszonyról beszél, aki már ki is vetette a hálóját arra a férfire, aki Violának is nagyon fontos. Laura azzal állít be Nándihoz, hogy döntött a jövőjüket illetően.

90. rész

Nándi tudja, válasza végleg eldönti kettejük sorsát. Iván randira hívja Anettet, úgy tűnik, a fogadáson együtt töltött órák mély nyomot hagytak a szép fekete nőben. Gergőt azzal tolják be a műtőbe, hogy hamarosan úgy érzi majd magát, mintha új lábakat kapott volna. Péter észrevesz egy sebet Füredi kezén, és gyanakodni kezd. Úgy érzi, közel jár hozzá, hogy megfejtse barátja titokzatos betegségét. A kórházban összefut a két pár, Dávid és Barbara, illetve Viktor és Margit. A két lány mintha engesztelhetetlen ellensége lenne egymásnak. Mihály vacsorázni viszi Rékát. Úgy érzi, most meg kell mondani azt, ami a balul végződött fogadáson elmaradt.

2024.05.07., Kedd 12:10

91. rész

Mihály megkéri Réka kezét, ám úgy tűnik, ebben a kapcsolatban sem megy minden egyszerűen. A bajok között Réka egy másik csalódott nőben talál lelki társat. Csaba külföldi továbbképzésre készül. Egy fiatal kertészt hoz be a mentő, aki menet közben akart megszerelni egy fűnyírót. Csakhogy Jakab nem mindenki számára idegen a kórházban. Valaki nagyon is jól ismeri. Közben Lenke úgy dönt, megszorongatja Elődöt Gábor kártyaadósságai miatt.

92. rész

Előd tisztázni akarja magát anyósa előtt, kérdés, tud-e olyat mondani Lenkének, amivel a polgármesterasszonyt eltéríti attól, hogy rendőrkézre adja őt. Az egyik nővér bevallja Margitnak, hogy fél Jakabtól, és sajnos van is miért félnie. Barbara és Dávid szeretnék kihasználni az új lakás nyújtotta nyugalmat, ám nem is sejtik, hogy pont ezen a napon valóságos családi kupaktanács lesz Nemeséknél. Amikor végre egy kis nyugalmuk lenne, újabb váratlan látogató érkezik. Laura különös dolgokat lát a klinikán, amiből óriási botrányt csap otthon. Nándi szorongatja Elődöt, hiszen vannak olyan dolgok, amelyeket csak ő tud a nehézfiú ügyeiből, de Lenke nem. A kórházban végre fölbukkan egy tinédzserlány, Julcsi, és a jelenléte Gergő érdeklődését is fölkelti.

93. rész

Laura pszichológushoz megy, miközben a várost az üzleti elképzelések sokasága uralja. Nándi Elődöt kínozza némi kárörömmel, a városban újra fölbukkan a titokzatos amerikai nő, aki most a polgármesteri hivatalt veszi célba, míg a kórházban Jakab a maga kisstílű, ám annál kegyetlenebb módján próbálja pénzszerzésre felhasználni az egyik nővért. A kórházban más okból is nagy az izgalom, mintha Viktor és Margit között bontakozna ki valami, minden esetre Viktor elszánja magát, hogy egyértelműen kinyilvánítsa érzéseit. Közben Irén is boldog, hiszen Julcsi felbukkanása láthatóan visszaadta Gergő életkedvét.

2024.05.08., Szerda 12:10

94. rész

Jakab megzsarolja Ivettet: ha nem akarja, hogy a börtönmúltja kiderüljön, segítenie kell. Margit bevallja legféltettebb titkát Viktornak, ám a fiatal orvosnak nincs ellenére ez a meglepő helyzet. Péter és Réka felidézi az ifjúságot Füredivel, aki cukkolja Rékát, hogy milyen elégedett a búsképű lovagjával. Réka bevallja Péternek, hogy Mihály megkérte a kezét, de nem meri bevallani, hogy meddő - Péter ezen megdöbben. Cserébe Péternek is őszinteségi rohama támad, amerikai életéből elmesél egy mindenki előtt titkolt történetet. Előd telefonál utolsó mentsvárának, Violának - a Históriában ülnének le beszélgetni, hogy Villő ne hallja - ám Viola döbbenetére ott találja az amerikai nőt, és azonnal eszébe jut Piroska jóslata. Judit pechjére rossz pillanatban nyit be az orvosi szobába.

95. rész

Barbara beavatja Julcsit a fénykép titkába. Aztán Dávidot faggatná, hogy neki milyen titkai vannak. Péter elújságolja Laurának, hogy Mihály megkérte Réka kezét. Réka viszont Nándi előtt szólja el magát Péterrel kapcsolatban. A fineszes gazdasági igazgatónak lassan összeáll a kép... Aztán Helenről kezd el beszélni Péternek, aki egészségügyi befektetésekkel foglalkozik, s akit érdekelne a gyógyfürdő-beruházás. Lenke és Füredi végre bemutatkoznak egymásnak. Jakab továbbra sem száll le Ivettről. Mihály nagy levegőt vesz, hogy ismét egyenesbe hozza a dolgokat, de Réka a szavába vág.

96. rész

Jakab továbbra is fenyegeti Ivettet, mindenképpen arra akarja rávenni, hogy segédkezzen neki a bűncselekményekben. A nővér kutyaszorítóba kerül. Nándi vissza akarja könyörögni Gábort a polgármesteri hivatalba, ám a helyzet nem egyszerű, mert Előd továbbra is szorongatja az elcsapott titkárt. Réka végre összeszedi magát, hogy elmondja Mihálynak legféltettebb titkát, ami egy korábbi, balul végződött történet következménye. Füredi felajánlja építészi szolgáltatásait a városnak, bár elsősorban nem Csillagkút érdekli. Az amerikai üzletasszony közli, hogy mekkora részesedést akar megszerezni a gyógyfürdőből.

2024.05.09., Csütörtök 12:10

97. rész

lőd megkapja a pénzét, ám egyáltalán nem örül ennek a fejleménynek. Mihály arra kéri Rékát, menjen el egy kivizsgálásra, de a doktornő félreérti a helyzetet. Viktor és Margit különös ötlettel próbálják rávenni Gergőt, hogy beleüljön a kerekesszékbe. Ivett elmondja Nándinak Jakab történetét, ám közben valaki titokban már bizonyítékot is gyűjtött ellenük, és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Viola Lenkénél próbál lobbizni a férje érdekében. Helen elszólja magát Nándinak, a ravasz gazdasági igazgató pedig csapdát állít Péternek. Füredi egyre többet jár be a polgármesteri hivatalba, úgymond városrendezési ügyek miatt.

98. rész

Péter arra kéri a nyomozókat, legyenek tapintatosak, ne csináljanak nagy fölhajtást. A féltékeny Viola úgy dönt, beszél a szőke amerikai nővel. Viola egy másik nőt, az anyját is kérdőre vonja, mert sejt valamit Lenkével kapcsolatban. Pétert érdekli a Nándi által közvetített ügylet, konkrét ajánlatot kér. Anett mindenképpen beszélni akar Ivánnal, ám a kantinban Réka és Mihály idilljébe botlik. Nándi tulajdonrészt kér az új üzletből, ám Péterék ettől nem lelkesek, ezért a gazdasági igazgató úgy dönt, stratégiát vált. Közben Jakab már nyeregben érzi magát, úgy gondolja, Ivettnek megjött a jobbik esze. A visszafogadott titkár már készíti is a konzorciumi szerződést, igaz, utasításra kicsit eltér az eredeti elképzelésektől.

99. rész

Dávid és Julcsi nagy erővel készülnek Gergő bulijára, kidekorálják a kocsmát. Gergő jól is érzi magát, ám akaratlanul is megsérti Julcsit, amitől mindketten kedvüket vesztik. Réka jó híreket kap a felülvizsgálaton, Mihály boldog, de a doktornő még mindig bizonytalan. Most éppen Laura a soros Jánosnál, a pszichiáternél. Elmondja, hogy miért is van folyamatosan megfelelési kényszere. Aztán álláshirdetéseket nézeget, bár pontosan senki sem tudja, miért. A klinikán Péter rossz pillanatban nyit rá Ivánra, a sármos sebész éppen egy szép, fiatal nőt "vizsgál".

2024.05.10., Péntek 12:10

100. rész

Péter alaposan leszidja Ivánt, de aztán előbújik belőle a férfi is. Nándi átadja a szerződéstervezetet Helennek, úgy tűnik, megtalálták a mindkettejüknek előnyös megoldást. Később, amikor Péter is látja a tervezetet, dührohamot kap. Jakab úgy érzi, közel a pillanat, amikor megkapja a hőn áhított kulcsokat. Laura különös hirdetéseket olvas és hív fel, ám nem veszi észre, hogy valaki közben belépett a Pongrácz-villába. Később Réka Laurának dilemmázik Mihály családalapító nyomulása miatt, aztán végül dönt: még aznap választ ad a férfinak. Viola anyósa elé áll, és közli: döntésre jutott férjével és az amerikai nővel kapcsolatban. Gergő bevallja Irénnek, most először érzi úgy, hogy nem reménytelen a jövője.

101. rész

Péter megdöbben, mert otthon megtalálja a hirdetési újságot, benne a Laura által bekeretezett hirdetésekkel. Később Laura egyetlen igazi szerelméről mesél Jánosnak, a pszichiáternek. Lenke kicsípi magát, és egy tál galamblevessel a kórházba indul, hogy meglátogassa Füredit. Aztán úgy dönt, a gyerekeivel is beszélnie kell Fürediről. A fogadtatás elég vegyes... A klinikán Iván ráveszi Gergőt, hogy gyakoroljon a kerekesszékkel, ám a gyakorlásból hatalmas riadalom támad. Réka és Mihály az esküvőjüket tervezgetik, de néhány apróság belezavar az idilli képbe. Rékáék vacsorára hívják Péteréket, ám ez sem megy zökkenők nélkül.

102. rész

Laura viselkedésére Dávid még rátesz egy lapáttal, így tökéletes a zavar az ünnepi vacsorán. Iván tovább tanítja Gergőt a kerekesszék használatára. Ám a mutatványnak ismét esés a vége. Reggel a villában Barbara provokálja Laurát azzal, hogy milyen is az igazi szerelem, majd bejelenti, hogy Dávidnál akar aludni. Viola megérti az anyjában kavargó érzelmeket, ám Dávid kiakad Lenke szexi öltözékén. De Dávid valójában az apja miatt féltékeny Füredire. Judit közben Péterhez simulva gratulál Réka esküvőjéhez. Iván látja a főnővér nyomulását, és a megfelelő időben elő is veszi a témát. Viktor úgy érzi, elérkezett az idő, hogy Margittal való szerelmük eljusson a csúcsra, de a lány a döntő pillanatban mindig meghátrál.