szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A régiós átlaghoz köthetik a benzin árát, annál most 10-20 forinttal drágább itthon egy liter üzemanyag.

Ha vissza is vezetik a benzinárplafont, az egészen biztosan nem lesz úgy rögzítve, mint két évvel ezelőtt, amikor 480 forintban határozta meg a benzin árát a kormány – erről beszélt Lantos Csaba energiaügyi miniszter a 24.hu Della podcastjának vendégeként. A benzinárat a régiós átlaghoz köthetik valamilyen módon, jelenleg 10-20 forinttal drágább literenként az üzemanyag itthon, mint a környező országokban, a kormánynak arról kell dönteni a miniszter szerint, hogy ez az árkülönbség már indokolja-e a kormányzati beavatkozást.

A cél az, hogy a hazai benzinár a régiós átlagnak megfelelő legyen, abból se felfelé, se lefelé ne lógjunk ki – magyarázta Lantos.

A miniszter arról is beszélt, hogy az energiacélú projekteket a beruházásstop nem érinti, a korszerűsítési pályázatokat pedig nem befolyásolja az uniós pénzek késlekedése. Lantos azt is elismerte, hogy a holland tőzsdei árhoz képest az orosz gázt “pici felárral” kapjuk.

Az energiaügyi miniszter azt is elmondta, hogy az európai parlamenti választás is szerepet játszik abban, hogy a kormány idén tavasz helyett csak év végén nyújtja be a jövő évi költségvetést, de ebből a szempontból fontosabb az amerikai elnökválasztás, mivel a kormány szerint Donald Trump győzelmével közelebb kerülnénk a békéhez, a költségvetési tartalékok megállapításakor ennek lenne jelentősége.

Arról, hogy mit tehet a kormány az elszálló üzemanyagárakkal szemben, itt írtunk korábban:

Nagy Mártonnak úgy kellene lejjebb parancsolnia az üzemanyagárakat, hogy valódi mozgástér nincs

Megint régiós éllovas a magyarországi benzin- és dízelár, a nemzetgazdasági miniszter így újra egyeztetni hívta a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget. De mit tehetnek valójában az árak lenyomásáért? És miért drágul az üzemanyag?