szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiberbiztonsági okokból döntöttek a változtatásról.

Május 8-tól automatikusan napi egymillió forintos átutalási limitet állít be a bankszámlás utalásokra az OTP. A pénzintézet közleménye szerint erre az elmúlt időszakban megnövekedett számú, változatos módszereket használó adathalász bűncselekmények miatt van szükség.

Az új alapbeállítást az OTP MobilBankot használó ügyfelek a mobiltelefonjukon, OTP InternetBankot vagy OTP Direktet használók a bank telefonos Contact Centerében vagy bankfiókjaiban tudják megváltoztatni. Amennyiben még nagyobb biztonságra vágynak, lejjebb állíthatják a napi korlátot, így tovább csökkentve egy sikeres csalás esetén a maximális veszteséget. Ha azonban naponta egymillió forintnál többet szoktak átutalni, korlátlanul meg is emelhetik az összeget.

A limitet azoknál az ügyfeleknél állítják be, akik digitális szerződéssel rendelkeznek, azaz van OTP InternetBankjuk vagy MobilBankjuk. Akik ezen a körön kívül esnek, továbbra is a bankfiókokban tudják módosítani a napi limitet.

„A szolgáltatás az ön biztonságát szolgálja, és a beállított limitet bármikor módosíthatja, vagy ideiglenesen akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban” – olvasható az ügyfeleknek küldött tájékoztatóban.