Kinevezték a Barcelona SC új vezetőedzőjét – HIVATALOS

A közelmúltban edzőt váltó ecuadori együttes hivatalosan is kinevezte a csapat leendő új trénerét…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

Az ecuadori Barcelona SC bejelentette, hogy az argentin Ariel Holan lesz a csapat új edzője az uruguayi Diego López menesztését követően. Az újonnan kinevezett rutinos szakemberrel az év végéig szóló megállapodást kötöttek.

A 63 éves argentin szakember eddigi edzői pályafutása során hazájában a Defensa y Justiciát és az Independientét irányította, legnagyobb sikerét utóbbival érte el a Copa Sudamericana elhódításával 2017-ben. Ezen kívül dolgozott Chilében, Brazíliában és Mexikóban is, Ecuadorban most először vállal munkát.

A tavalyi bajnokságban ezüstérmes guayaquili együttes az idei ecuadori bajnokságot gyengébben kezdte, utolsó három meccse megnyerésével is csak hatodik a pontvadászatban, hat ponttal lemaradva az éllovas Deportivo Aucastól. Az egykor katalánok által alapított egyesület a Libertadores-kupában is mindössze két döntetlennel. Így aztán a közelmúltban az edzőváltás mellett döntöttek, az elmúlt hétvégén Germán Corengia személyében megbízott edző irányította a csapatot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Kinevezték a Barcelona SC új vezetőedzőjét – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.