2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket. Tavaly is Ausztria volt a magyarok fő célországa.

A statisztikák szerint Ausztriában az év elején megint meglódult a foglalkoztatottak száma, hasonlóan, mint más években. De új csúcs nem született, mint például 2023 februárjában.

Magyar, német, török, román foglalkoztatottak Ausztriában. Forrás: Amis, dnet.at
Magyar, német, török, román foglalkoztatottak Ausztriában. Forrás: Amis, dnet.at

Ausztriában januárban 124 820, februárban 126 169, márciusban 124 158 magyar állampolgárt foglalkoztattak. Júliusban ugyanis még mintegy ötszáz fővel magasabban, 126 656-nál volt a rekord. A magyarok száma rendszerint a nyári és a téli idegenforgalmi szezon idején dönt új és új rekordot, bár nyáron gyakrabban, mint télen.

Februárban a német “vendégmunkások” száma majdnem elérte a 128 ezret, közel kétezerrel volt magasabb. A trendvonalak alapján azonban nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb a magyarok “átveszik a vezetést”, többen lesznek az osztrák munkaerőpiacon mindenki másnál.

Az orosz állampolgárságú munkavállalók száma csak lassan növekszik, pedig nagyon sokan bevándoroltak közülük korábban például Németországba. Az ukránoké annál gyorsabban, de így is csak mintegy 18 ezren vannak. A 2015-ös menekültválság óta folyamatosan nő, de még mindig alacsony az iraki, afgán munkavállalók száma.

További részletek és ábrák a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!