2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A 2027-es vizes világbajnokság magyarországi megrendezése a cél.

A friss Magyar Közlönyben bukkantunk rá, hogy Orbán Viktor rendeletben utasította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy – Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter bevonásával – gondoskodjon a 2027. évi 22. Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság megrendezése érdekében a jogdíjak kifizetéséhez a Magyar Úszó Szövetségnek biztosítson összesen 100,44 millió forint többletforrást.

Varga Mihálynak – Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – pedig a Nemzetközi Úszó Szövetség részére fizetendő 2023. évi világbajnoksági díjjal összefüggő 945 567 amerikai dollárnak megfelelő általános forgalmi adó összegét kell előteremtenie (ez jelenlegi árfolyamon mintegy 372 millió forint).

Ennyiért láthatjuk 2027-ben Milák Kristófot a hazai rendezésű vb-n
Ennyiért láthatjuk 2027-ben Milák Kristófot a hazai rendezésű vb-n
Fotó: MTI

Orbán Viktor arra is utasította pénzügyminiszterét, hogy – szintén Rogán Antal bevonásával – gondoskodjon a vizes vb megrendezése érdekében a Nemzetközi Úszó Szövetség részére fizetendő világbajnoksági díj, valamint a producer szolgáltatásaival és a hazai közvetítővel kapcsolatos költségek fedezésére szolgáló központi költségvetési támogatás biztosításáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezet javára, az alábbi bontás szerint:

  • 2025-ben 4,572 millió dollárnak megfelelő forintösszeget (jelenlegi árfolyamon csaknem 1,8 milliárdot),
  • 2026-ban 11,557 millió dollárnak megfelelő forintösszeget (jelenlegi árfolyamon mintegy 4,5 milliárdot),
  • 2027-ben közel 9 millió dollárnak megfelelő forintösszeget  (jelenlegi árfolyamon mintegy 3,5 milliárdot).

Ez összesen közel 10 milliárd forint.

Határidő: 2024. szeptember 30.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!