eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője (k) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Olympiakosz mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2024. március 9-én.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

34. idei BL-meccsén kapott ki először az FTC vízilabdacsapata

A Ferencváros 10-8-ra kikapott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének negyedik fordulójában, így egyelőre nem tudta bebiztosítani helyét a négyes döntőben.

A magyar együttes az idényben mostanáig Európában egyedüliként volt hibátlan, mind a 33 eddigi meccsét megnyerte, a 34.-en szenvedte el első vereségét.

A két fél eleinte remekül védekezett, az első nyolc percben csupán egy-egy gól esett mindkét oldalon. A második negyedben aztán rákapcsoltak a hazaiak, és megléptek, a szünetben 5-2-re vezettek. A harmadik szakasz elején újított az FTC, felzárkózott 5-4-re, ám az Olimpiakosz ismét magára talált és háromra növelte előnyét a záró felvonásra.

A hazaiak ekkor is biztosan őrizték előnyüket, így pontszámban beérték az FTC-t, amely egy esetleges sikerrel már most bekerült volna a Final Fourba. A görög csapatot erősítő Vámos Márton - aki korábban éppen az FTC-ben szerepelt - kétszer volt eredményes.

Nyéki Balázs vezetőedző értékelésében elismerte: előbb-utóbb be kellett következnie a vereségnek, s bár sosem örülnek neki,

"talán jobb, hogy most

jött el".

"Jobban játszott az Olimpiakosz, megérdemelten nyert, nem voltunk elég higgadtak: ami jellemző ránk, az kicsit elhagyott minket ma. Ezen dolgoznunk kell, de van még előttünk mérkőzés bőven, sőt, most jönnek a legfontosabb találkozók" - fejtette ki. Kiemelte: az összecsapás menete fordított volt a budapestihez képest, végig a görög együttes vezetett, míg saját csapata futott az eredmény után és volt négy gól is közte. "Talán lehetett volna egy picit szorosabb, a végén időt is kérhettünk volna, abban bíztam, hogy négy a három ellen le tudunk fordulni és lövünk egy gyors gólt, és akkor talán a végén még döntetlen is lehet. De őszintének kell lennünk, nem érdemeltük meg azt az eredményt, élesebb volt az Olimpiakosz" - fogalmazott, megemlítve: Athénban nehéz játszani.

A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán.

Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör, 4. forduló:

Olimpiakosz (görög) - FTC-Telekom Waterpolo 10-8 (1-1, 4-1, 3-3, 2-3)

a magyar csapat gólszerzői: Mandic 2, Jansik, Varga D., Pohl, Argiropulosz, Di Somma, Fekete 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×