szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben minden érdeklődő azt mérlegeli, miket tartogat az Apple június elején esedékes WWDC24 fejlesztői konferenciája, a vállalat kedden közölte: még előtte, két hét múlva is bejelent valami újdonságot.

Az Apple minden évben megrendezi WWDC fejlesztői konferenciáját. Idén június 10-én utóbbi évek legizgalmasabb nyitóelőadása várható, az iparági remények és a vállalat sejtelmes üzenete szerint is úgy néz ki, fény derülhet rá, miként tervezi az Apple az iPhone-okba és más eszközeikbe integrálni a mesterséges intelligenciát (MI).

De apple-s újdonságokra nem kell másfél hónapot várni, elég lesz két hetet, derült ki magyar idő szerint kedd délután, amikor a cég minden csatornán megüzente: május 7-én (kedd) virtuális termékbemutatót tart.

Az ennek kapcsán közzétett grafika középpontjában egy toll áll, ebből pedig sejthető, hogy az eseményen főleg új iPadek kerülnek majd elő. A várakozások szerint két széria, az iPad Pro és az iPad Air is friss modellekkel gazdagozik, bennük az Apple-féle M2 és M3 chipekkel. Pro-vonalon OLED képernyőpanel, az Aireknél pedig egy 12,9 hüvelykes eszköz hozhat még újdonságot.

Mivel a ceruza az animáció mellett Tim Cook vezérigazgató posztjának szövegében is előkerül, aligha merész azt gondolni, hogy az Apple Pencil érintőceruzából is egy szebb-jobb darab érkezik.

Az esemény megtekinthető lesz az Apple weboldalán, és vélhetően a YouTube-on is. A bejelentett újdonságokról mi is hírt adunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.