2024. április 27-28. között a Balaton Park Circuit ad otthont a hagyományosan szezonkezdő Laptiming kupának és ezzel hivatalosan is elrajtol a 2024-es pályaverseny szezon. Az eseményt hagyományosan a Hungaroringen rendezte eddig a szervező, de a mogyoródi aszfaltcsík nagyszabású felújítása még jelenleg is folyamatban van, ott leghamarabb csak június második felében számíthatunk először versenyre.

Idős, de nem öreg ez a GT3-as

Ám garantálni tudjuk, hogy aki ellátogat Balatonfőkajárra, hazánk egyik legújabb és legmodernebb versenypályájára az sem fog csalódni. Két napon át folyamatos program kavalkád várható, reggeltől estig. Több regionális bajnokság képviselteti majd magát. Márkakupa felhozatal tekintetében láthatjuk a Renault Twingókat, a Clio Cup-ot és a hazai szíveknek kedves Suzuki Swifteket. A túraautó versenyzést kedvelők a TCR Eastern Europe és a GT autókat felvonultató ESET V4 kupa versenyében gyönyörködhetnek, míg az „open wheel” szerelmeseit F4 és F3 autók várják. Egy szó mint száz: kemény csaták várhatók minden kategóriában, lesz motorzaj és benzingőz bőven.

Küzdelemből nem lesz hiány

A részletes programot a Főnix Motorsport vagy a Balaton Park Circuit Facebook oldalán találhatják meg a Kedves Érdeklődők.

Különlegességek minden méteren, mint pl. ez az LMP3-as prototípus

A belépőjegyet elővételben pedig ITT lehet megvásárolni.