:

Szerző: Koi Tamás

2024. április 23. 13:16

Ellentétes pályán mozog az Apple és a Huawei Kínában

Kis mértékben ismét nőtt a kínai okostelefon-piac az idei első negyedévben, a gyártók közül messze a Huawei brillírozott a legnagyobb mértékben, a legnagyobb visszaesést pedig az Apple könyvelhette el.

Immár a második egymást követő negyedévet növekedéssel zárhatta a kínai okostelefon-piac, melynek eladási rangsorát tavaly év végén még az Apple vezette, ám az elsőség láthatóan mostanáig tartott csupán. Az idei első negyedévben tarolt a nagy visszatérő Huawei.

Az amerikai szankciók által megtépázott gyártó magára találása a tavalyi év második felében kezdődött, amikor a Mate 60 sorozatú készülékek megjelenésével egy - legalábbis kínai viszonylatban - egy minden téren versenyképes szériát sikerült útjára indítania a gyártónak.

counterpoint_china_q124

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Counterpoint Research friss piaci statisztikái szerint Kínában messze az 1,5%-os éves növekedési rátát meghaladóan, csaknem 70%-kal nőttek a Huawei okostelefonok eladásai az idei első negyedévben, ezzel a cég a teljes piac 15,5%-át adta a március végével lezárult időszakban.

Az Apple eladásai eközben 19,1%-kal zuhantak Kínában, emellett a Huawei visszatérését megszenvedte a szintén kínai Oppo is, mely 15.5%-ot esett vissza - érdekes módon az ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó Vivo tudta tartani a pozícióját, nem mellékesen a cég az első negyedévben 17,4%-os részesedésével vezette a kínai piacot.

A Counterpoint Research elemzői szerint különösen figyelemre méltó, hogy soha nem volt még olyan kiélezett a verseny a kínai piacon, mint az idei első negyedévben, amit jól mutat, hogy a hat legnagyobb szereplő piaci részaránya 3 százalékon belül mozog.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 20:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.