szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a környezetbarát FineWoven szövetkiegészítők nem sikerültek a legjobban, és az Apple is inkább úgy döntött: kukázza a tokokat és óraszíjakat. A kérdés, hogyan tovább, de főleg: miként fogja kommunikálni az Apple a fiaskót.

Az Apple még tavaly szeptemberben, az iPhone 15-családdal együtt mutatott be egy teljesen újfajta tokot az okostelefonjaihoz, valamint a Watch óráihoz.

A FineWoven nevű tokokat a környezetvédelem jegyében hívta életre az Apple, és a bőr kiegészítőket váltották le velük. A szövettokok azonban finoman fogalmazva sem arattak nagy sikert, sokan panaszkodnak ugyanis a rossz fogásra, esztétikai hibákra, valamint arra, hogy könnyen karcolódnak – a dolog odáig fajult, hogy már az Amazon is kénytelen volt „Gyakran visszaküldött termék” címkét tenni a FineWoven-tokok adatlapjára.

Tele a nemzetközi sajtó és a közösségi média hasonló képekkel: karcok, kopás, rossz fogás. Van, hogy néhány óra alatt így néz ki a tok.
ZDNet/Jason Hiner

A panaszok ellepték a közösségi médiát is, és úgy tűnik – még ha nincs is erről hivatalos megerősítés –, hogy az Apple is meghallotta őket: egy Kosutami nevű szivárogtató szerint ugyanis a cég leállította minden FineWoven-kiegészítő gyártását. Az ok nem meglepő, a tartósság – pontosabban, annak hiánya.

Kosutami on Twitter: “FineWoven has gone.Since its durability were bad.All the production line was stopped and removed.Apple would move to another material-Again, not the leather.So see ya’ll in leather hell.(Recycling Company) pic.twitter.com/KVaBZC6z6S / Twitter”

FineWoven has gone.Since its durability were bad.All the production line was stopped and removed.Apple would move to another material-Again, not the leather.So see ya’ll in leather hell.(Recycling Company) pic.twitter.com/KVaBZC6z6S

A szövet tokok (és óraszíjak) a jelek szerint az Apple szemében is rosszak voltak. Adódik azonban a kérdés, hogy a kiadást megelőző tesztek során miért nem észlelték ezeket.

Környeztetbarát, és még szép is – feltéve, ha nincs használva
YouTube/Raav Media

A FineWowen termékek tapasztalataink szerint változatlanul elérhetőek, de ha tényleg le is állt a gyártásuk, a felhalmozott készletek miatt ez még egy jó darabig így is lehet – pláne, ha a termék a rossz híre miatt kifejezetten népszerűtlen.

Hogy merre tovább ezután, azt egyelőre nem tudni – a MacRumors által megbízhatónak titulált szivárogtató szerint azonban nem fog visszatérni a bőrhöz az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.