szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ritka betegségben szenvedő énekesnő azt mondja: bízik abban, hogy a tudomány rátalál egy csodára, de addig meg kell tanulnia együtt élni az állapotával.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Céline Diont 2022-ben az egymillióból mindössze egy embert érintő Stiff-person-szindrómával diagnosztizálták. Az idegrendszeri betegség tünetei közé tartozik az izommerevség, a fájdalmas izomgörcsök, amelyektől bizonyos testrészek mozdulatlanná válhatnak. Nemrég az is kiderült, az énekesnő állapota nem javult. Most ő maga nyilatkozott a francia Vogue-nak arról, hogy van. Az interjút a Blikk szemlézte.

Nem győztem le a betegséget, hiszen még mindig bennem van, és bennem is lesz mindig. Remélem, a tudományos kutatások révén rátalálunk egy csodára, egy gyógymódra, de egyelőre meg kell tanulnom együtt élni a kórral

– mondta. Hozzátette: heti ötször jár különféle terápiákra, dolgoztatva az ujjait, a térdét, a vádliját, a lábujjait és a hangját.

„Ahogy én látom, két választásom van. Vagy edzek, mint egy sportoló, és keményen dolgozom, vagy kikapcsolok, és vége, otthon maradok, hallgatom a dalaimat, vagy a tükör előtt állva énekelek magamnak. Én azt választottam, hogy az egész testemmel és lelkemmel, tetőtől talpig dolgozom egy orvosi csapattal. A lehető legjobb akarok lenni.

Az a célom, hogy újra lássam az Eiffel-tornyot!

– mondta. Hozzátette: nem tudja, turnézik-e még valaha, de foggal-körömmel küzdeni fog az egészségéért.